Compania Netcity Telecom SRL considera ca noua decizie ANCOM de reducere a tarifelor serviciilor de acces pentru operatorii de telecomunicatii la reteaua metropolitana pentru fibra optica a Municipiului Bucuresti, sub nivelul tarifelor reglementate prin contractul de concesiune, reprezinta o interventie severa, neadaptata, de natura a afecta investitiile in infrastructura, bugetul local si bunastarea si confortul cetatenilor. In consecinta, compania va cauta solutiile necesare pentru restabilirea unui cadru de operare echitabil pentru proiectul realizat in parteneriat cu Municipiul Bucuresti, in vederea sustinerii investitiilor 100% private in infrastructura Capitalei.

Netcity este o companie care urmareste constant respectarea reglementarilor din domeniul infrastructurii si a cadrului legal general. Este necesar ca orice interventie a autoritatilor sa asigure previzibilitatea si conditiile de stabilitate necesare unui climat investitional rezonabil, esential pentru proiectul Netcity, si in egala masura sa ia in considerare investitiile necesare pentru intregul proiect. Trebuie avute in vedere, de exemplu, atat investitiile considerabile efectuate in anul 2018, pe parcursul caruia reteaua s-a dezvoltat cu aproximativ o treime din lungimea actuala, cat si nivelul crescut de fonduri necesare pentru extinderea cat mai rapida a retelei la nivelul intregului oras.

In ceea ce priveste modificarea tarifelor stabilite in urma unei licitatii publice prin Contractul de concesiune incheiat in parteneriat cu Municipiul Bucuresti, dincolo de aspectele de principiu, decizia de scadere a acestora nu are niciun efect direct in beneficiul consumatorilor. Proiectul Netcity nu a avut si nu are un impact direct la nivelul tarifelor serviciilor platite de utilizatorii finali, ci contribuie la cresterea concurentei intre diversi operatori, lucru dovedit de evolutia descendenta a preturilor serviciilor oferite de operatorii de internet, telefonie si televiziune de la lansarea proiectului Netcity pana in prezent.

Mai mult, decizia ANCOM va determina, odata cu scaderea veniturilor Netcity Telecom, si scaderea valorii redeventei catre bugetul Municipiului Bucuresti. Compania plateste una dintre cele mai mari redevente aferente unui Parteneriat Public-Privat, de 12% din veniturile obtinute, si contribuie la bugetul Municipiului Bucuresti in prezent cu sume ce depasesc un milion de Euro pe an.

Un proiect de infrastructura benefic locuitorilor Capitalei, derulat din fonduri 100% private, menit sa creasca semnificativ calitatea infrastructurii de telecomunicatii, gradul de confort si siguranta al populatiei, este astfel ingreunat, iar procesul de eliminare a cablurilor instalate fara autorizatie este incetinit, fara a aduce in schimb niciun beneficiu concret orasului sau cetatenilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri