YouTube anunta acordarea primului „buton de diamant” in Romania, oferit canalelor care depasesc pragul de 10 milioane de abonati. LooLoo Kids este primul canal de YouTube din Romania si regiunea Europei Centrale si de Sud-Est care primeste distinctia „butonul de diamant”.

LooLoo Kids ofera cantece si continut educational pentru copii, sub forma animatiei 3D, si se adreseaza unui public global. Continutul este oferit in 7 limbi: engleza, cea mai mare parte, la care se adauga romana, rusa, spaniola, portugheza, turca si lituaniana, alte trei - franceza, germana, italiana - fiind in pregatire. LooLoo Kids gazduieste 100 de cantece originale pentru copii, in total 230 de minute de animatie 3D. Lansat in august 2014, canalul are in prezent peste 13 milioane de abonati si mai mult de 5 miliarde de vizualizari. Cea mai mare parte a publicului vine din Statele Unite, cu aproximativ 700 milioane de vizualizari, urmat de Indonezia, India, Tailanda, Marea Britanie si Brazilia.

Elisabeta Moraru, Country Business Development Manager Google: „YouTube ofera oricarui creator de continut o cale catre publicul global, iar LooLoo Kids este deja departe pe acest drum. Au devenit unul cele mai populare canale de YouTube pentru copii din lume, iar acum primesc cea mai importanta distinctie din partea YouTube: butonul de diamant. Ne bucuram ca un creator de continut din Romania a reusit sa depaseasca granitele si sa ajunga la acest nivel.”

Alexandru Badan, LooLoo Kids CEO: „Succesul si feedbackul nemaipomenit pe care l-am primit lansand TraLaLa ne-a incurajat sa dezvoltam LooLooKids, canalul nostru de edutainment in limba engleza. Butonul de diamant acordat acum de YouTube reprezinta o certificare a calitatii, o incurajare, dar si o mare responsabilitate pentru ca lunar animatiile si muzica noastra distreaza si educa peste 120 de milioane de copii din lumea intreaga. Copii pe care ni-i dorim mai fericiti!”

Compania care detine canalul LooLoo Kids este Mora TV, din Iasi. Alaturi de LooLoo Kids, portofoliul Mora TV cuprinde TraLaLa, un canal cu 2 milioane de abonati destinat publicului din Romania, cu cantece si animatii 3D pentru copii, si BoonBoon, cu desene animate dublate in limba romana. Mora TV a fost infiintata in 2012 de doi ieseni, Cristina si Alexandru Badan, si a inceput cu canalul de YouTube TraLaLa, cu scopul de a crea continut original pentru copii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri