Playerele cartilor audio pentru copii, fabricate de gigantul american Playaway, au ca singura calitate lipsa dotarilor si simplitatea utilizarii lor.Ultimul produs de audio books, Kidz Bop to Go, nu are nevoie de cabluri, compact discuri, descarcari de fisiere de pe internet sau baterii reincarcabile. Singurul accesoriu pe care il au este o pereche de casti. Aparatul functioneaza cu o simpla baterie alcalina care rezista cel putin 12 ore.

Intreaga gama a "cititoarelor de carti", cunoscute sub numele de Ready-to-Go, sunt inspirate din forma si designul iPod-urilor si "citesc cu voce tare" doar o singura carte. Pretul unei astfel de carti audio este de 30 de dolari, iar sistemul este aplicabil si ascultarii de piese muzicale. Descarcarea de fisiere de pe internet pentru iPod prin interfata sa, iTunes, ar fi mai scumpa decat aceleasi fisiere Ready-to-Go la care se adauga playerul si o pereche de boxe. Aceste produse sunt insa dedicate numai copiilor, potrivit NewsIn.

In general, cartile audio sunt compatibile cu iPod-urile sau cu alte playere celebre. In Romania, compania Softwin, creatoarea programului de securitate a datelor, BitDefender, a anuntat in urma cu o luna ca va folosi pentru programul de lectii in format electronic Intuitext, playerul multimedia creat de gigantul Apple Computers.

Proiectul este realizat de compania Softwin impreuna cu Iris SA, reprezentantul local al grupului american Apple Computers, care produce de mai bine de sase ani playerul multimedia iPod. Reprezentantii companiei nu au oferit detalii legate de intelegerea contractuala intre Softwin si gigantul american Apple Computers.

Intuitext va prezenta softul de educatie electronica cu ocazia targului de Gaudeamus, incepand 22 noiembrie. Proiectul are la baza un concept inovator, care permite accesarea continutului educational pe consola video a iPod-ului.

Lansat in 2001, playerul iPod a schimbat modul in care utilizatorul acceseaza continutul multimedia, fie ca este vorba de muzica, clipuri, text sau celebrele carti audio. Astazi, iPod a devenit un simbol cultural al inceputului noului mileniu, fiind folosit de peste 60 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Lectiile sunt pe format video si audio, deci pot fi redate pe playerul care recunoaste clipurile si formatele de film. Grupul tinta al proiectului Intuitext este format din tineri pana in 22 de ani.