Pe perioada sarbatorilor de iarna comertul electronic romanesc a inregistrat un avant semnificativ, demonstrand astfel apetitul crescut al romanilor pentru plata online cu cardul si pentru cumparaturi facute din fata calculatorului, in liniste si fara aglomeratie.

Astfel, numarul tranzactiilor online cu cardul procesate prin sistemul ePayment in luna decembrie 2006 a ajuns la aproape 10000, depasind cu mai mult de 1,5 ori cifra echivalenta a anului 2005. Raportat la media lunara a primelor 11 luni din 2006, luna cadourilor a inregistrat o crestere de aproximativ 140%.

In ceea ce priveste produsele si serviciile cumparate online prin card bancar, in aceasta perioada au crescut mult vanzarile la aparate foto, laptopuri si telefoane mobile, cat si la abonamentele de publicatii, vanzandu-se de 2.5 ori mai mult decat intr-o luna normala, spune Cristian Badea, Chief Information Officer la GECAD ePayment.

Vanzarile de servicii turistice - cazare si bilete de avion - au fost in scadere de la jumatatea lunii decembrie, rezervarile in acest domeniu facandu-se inainte de finalul anului. Ca urmare, vanzarile la aceste servicii s-au situat la 70% din numarul total inregistrat in luna noiembrie.

In schimb, cartelele preplatite au fost mai cautate, inregistrand o crestere a numarului de tranzactii de 1.2 ori fata de lunile trecute. Motivele sunt simple: de sarbatori romanii vorbesc mai mult, iar cartele preplatite sunt un produs oferit de multe ori drept cadou, adauga Cristian Badea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri