Mobile World Congress este cel mai mare eveniment mobile de anul acesta. Mii de expozanti si zeci de mii de participanti asista si testeaza cele mai noi tehnologii si cele mai scumpe gadget-uri de pe piata. Cuvantul de ordine anul acesta: 5G-ul.

Per total, la MWC participa, intr-un fel sau altul, toate marile brand-uri de tehnologie, mai putin Apple, desi aceasta companie si tehnologia ei se regaseste in multe device-uri mai mici sau mai mari – vezi galerie foto.

Sony la MWC 2019: Xperia 1 si Xperia 10

Sony Mobile lanseaza intotdeauna noile device-uri la MWC, si anul acesta nu a facut exceptie, anuntand trei device-uri noi. Varful de lance este Xperia 1, cu ecran 4K OLED HDR 21:9, oferind o forma diferita fata de device-urile anterioare.
Xperia 10 si 10 Plus au de asemenea aspect 21:9, insa se plaseaza in mid range. Xperia 1 inlocuieste Xperia XZ Premium, in timp ce Xperia 10 si 10 Plus iau locul Xperia XA, in incercarea de a simplifica structura numelor.

Huawei Mate X, ecranul care se pliaza

Mate X, atunci cand e deschis, are un ecran de 8 inch. Acesta se pliaza spre exterior, pentru ca dispozitivul sa poata fi folosit in modul telefon.

Huawei Mate X se pliaza perfect, fara sa lase spatiu la mijloc. Ecranul principal, cand e pliat, are 6,6 inch, aratand ca un smartphone normal, iar ecranul secundar are 6,3 inch, cand telefonul e pliat.Display-ul smartphone-ului pliabil nu are notch, dar are o margine reliefata, pe ecranul secundar, pe care se afla camera foto tripla si senzorul de amprenta (integrat in butonul de power) si are rolul de a permite tinerea mai usoara in modul tableta.

Pentru a se putea plia, telefonul are o balama cu 100 de componente. Mate X are o grosime de 5,4 mm in modul tableta si 11 mm in modul smartphone.

Huawei Mate X este primul smartphone pliabil compatibil cu tehnologia 5G, dar dispozitivul are si backwards compatibility cu retelele 4G si 3G. Acesta foloseste modemul Balong 5000 si procesorul Kirin 980.

Bateria este de 4500 de mAh si se incarca la 55W, adica foarte rapid. Ramane de vazut cat de mare va fi autonomia, dar in 30 de minute se incarca pana la 85%, un atuu clar.

Huawei Mate X e pregatit pentru multitasking, dar are si o functie de oglinda, pentru momentele cand rogi pe cineva sa iti faca o poza, dar vrei si sa te vezi in timp real.

Huawei Mate X are si o husa speciala, un plus important pentru cei care isi faceau griji privind rezistenta smartphone-ului.

Pretul este de 2.300 de euro pentru 8GB RAM si 512GB stocare.

Samsung Galaxy A, prezentat la MWC 2019

Samsung Electronics a prezentat astazi noua serie Galaxy A, fiind vorba pentru inceput de doua noi smartphone-uri, care incorporeaza inovatiile recente din industrie chiar si in portofoliul de smartphone-uri mid-range. Galaxy A50 si A30 aduc imbunatatiri in ceea ce priveste specificatiile esentiale, care conteaza cel mai mult pentru utilizatori, experienta imersiva de vizionare, performanta indelungata si camera mai performanta decat versiunile anterioare.

In urma cu cateva zile, Samsung a prezentat, in Marea Britanie, si varfurile de lance Galaxy S 10, S10 Plus si termnalul de 2.000 de euro, Galaxy Fold, concurent direct pentru Huawei Mate X.

Xiaomi la MWC 2019: Mi 9 si Mi Mix 3 5G

Xiaomi nu este un nume nou la MWC, si nici pe piata din Romania, insa a inceput sa aiba o prezenta din ce in ce mai vizibila in afara Chinei. Anul acesta Xiaomi se va lansa oficial intr-una dintre cele mai mari piete din Europa – Marea Britanie.

Desi au fost ceva zvonuri privind lansarea unui terminal pliabil, acest lucru nu s-a adeverit, asa ca suspectam faptul ca un anunt de acest gen va avea loc abia in 2020. La conferinta au fost, insa, prezentate Mi 9 (realizat din sticla, editie transparenta, scanner al amprentei performant si integrat in sticla, wireless charging, la 450 de euro) si Mi Mix 3 5G, versiunea mai avansata a Mi 9 si care intra in “hora” 5G.

Nokia 9 PureView la MWC 2019

Nokia a anuntat un numar mare de telefoane in ultimii ani, in incercarea de a reintra in lumina reflectoarelor. De la re-lansari retro, pana la o gama variata de terminale Android cu un pret permisibil, Nokia s-a dovedit a fi un brand care se poate reconstrui. Compania construita in Finlanda nu a dezamagit la MWC, dezvaluind Nokia 9 PureView, completa cu nu mai putin de…CINCI camere pe spate.

Da, terminalul mobil penta camera este aici, desi consideram ca un telefon cu patru camere este mai mult decat suficient. 9 PureView nu se axeaza, insa, pe zoom major sau wide-angle, camerele fiind folosite, de fapt, pentru a incerca sa captureze cele mai bune fotografii, in conditii diferite de luminozitate.

Oppo si camera cu zoom de 10x

Oppo s-a lansat oficial in Marea Britanie pe 29 ianuarie cu terminalele RX17 Pro si Find X, iar la MWC a oferit o prima mostra a sistemului de zoom 10x. Este un sistem periscop a unei unitati triple-camera – niciun alt producator nu ofera in prezent acest zoom remarcabil pe un telefon – sau cel putin fara a scadea din calitatea fotografiei. Terminalul se va lansa, insa, abia in 2020, dar este unul de urmarit.

LG la MWC 2019: LG G8 si 5G LG V50 ThinQ

LG confirmase deja ca LG G8 ThinQ si V50 ThinQ vor fi dezvaluite la Barcelona, astfel incat nu sunt neaparat surprize. Cu toate acestea, accesoriul cu doua ecrane al celui din urma smartphone ofera ceva deosebit. Desi LG inca nu are un terminal cu ecran pliabil, pentru Huawei sau Samsung, G8 dovedeste ca poate sa scoata cativa “iepuri din palarie” pentru a surprinde. V50 este, de asemenea, compatibil 100% cu viitoarea tehnologie 5G, atunci cand retelele vor fi gata.

Microsoft la MWC 2019: Bine ai venit, HoloLens 2

Microsoft a lansat a doua generatie a castilor sale de realitate amplificata (augmented reality). Microsoft HoloLens 2 este o varianta mai usoara, mai mica si mai puternica a modelului anterior, cu un orizont mai larg si o rezolutie mult mai buna, pentru ca ochii sa nu oboseasca repede. Pretul este, insa, pe masura – 3.500 de dolari, pre-order. Tot pentru pre-order este disponibila camera cu senzori Kinect Time-of-Flight, pentru mediul de business.

BlackBerry la MWC 2019: Red Edition Key2

BlackBerry se foloseste deseori de mega evenimentul de la Barcelona pentru a anunta cate ceva – 2019 nu este, insa, se pare, anul unui mega anunt. Asta daca nu cumva esti foarte pasionat(a) de seria Red a producatorului, caz in care compania a lansat BlackBerry Key2 Red Edition care este…fix ceea ce spune denumirea – o versiune rosu-fierbinte a smartphone-ului BB Key2.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri