Tanara, cu mainile aproape inghetate, incerca sa se apropie de om – “doriti sa semnati pentru a da sansa si altora sa candideze la Europarlamentare cu ocazia alegeri…”. Barbatul ii raspunse mandru, scurt si brutal – “Nu ma intereseaza politica!!!” si pleca in tromba. Fata ramase, pentru a cata oara in ziua aceea, amutita. Intoarse spatele si, pentru ea insasi, soptind – “dar politica este interesata de d-voastra…totul e politica!”.

Barbatul dadu sa traverseze strada. Semaforul nu mergea, ca de obicei – influentat tot de politic. Avea drum pana la farmacie unde, insa, afla cu stupoare ca, din cauza ieftinirii promise a medicamentelor, producatorii au renuntat la o gama mare de pastile, unele dintre ele necesare si lui. O decizie influentata tot de politic.

Injurand printre dinti, barbatul se uita la ceas – trebuie sa ajunga sa o ia pe fiica lui de la scoala. Se urca intr-un taxi cu usa care abia se mai tinea si porni intr-o tromba de poluare spre scoala. UBER si Taxify au fost interzise, din pacate, o decizie tot pur politica.

Acolo, fetita ii spuse ca nu a facut nimic util astazi. Invatatoarea ei nu este motivata de niciun fel – iarasi, influentata de deciziile Ministerului Educatiei, deci politica. Era una dintre scolile careia ii picase un tavan (intrucat politicul nu facea nimic in acest sens) si barbatul deja lua in calcul sa o mute la alta scoala, dar toate erau cam in aceeasi stare in zona lui – tot politic.

Barbatul inspira adanc, apoi tusi puternic dupa ce inhala gaze de esapament – insusi aerul era influentat de politic, lipsa copacilor si spatiilor verzi spunandu-si din ce in ce mai puternic cuvantul.

Dupa ce a lasat-o pe fiica lui acasa, inarmat cu o punga cu pungi, se duse pana la magazinul din colt. Revoltat, intreaba pe casierita de ce s-au scumpit toate. “Noi ce sa facem…daca s-a scumpit benzina, daca s-au pus taxe noi…?”. Toate politice si ele.

Nervos, lasa cateva produse neplatite pe banda si porni, iarasi, spre casa. In drum, ocolind gropi – tot politice -, barbatul simtii ca i se face rau. Se sprijini de un stalp stramb – indiferenta venita tot din politic – si nu trecu mult pana a lesinat.

Ametit, la pamant, auzi salvarea apropiindu-se. Extrem, extrem de incet, din cauza aglomeratiei cauzata de cresterea economica fulminanta anuntata la televizor. Tot politica. Intr-un final, medicii il pusera pe targa si foaaaaaaarte incet pornira spre spital. Pus intr-un pat, legat la niste aparate. Salonul plin de igrasie (politica si ea) si murdar.

“Fiti linistiti, totul va fi bine”, ii spune o tanara asistenta. “Va trebui insa sa va operam”. Barbatul intreaba ce doctor il va opera, tanara ridica din umeri – “Inca nu stim, ultimii doi au plecat din tara (impinsi de lipsa de implicare politica in sistemul de sanatate), dar va veni cineva de la Municipal sau va vom trimite pe d-voastra acolo, decidem cum e mai bine”.

Vestea proasta a venit abia dupa doua zile – doua infectii luate din spital, una potential mortala. Infectii tot politice.

Ultimul gand al barbatului, inainte de a intra sub anestezie, a fost legat de o fata tanara care ingheta, undeva, in fata unui Magazin Universal, in incercarea de a schimba tara: “Nu doriti sa semnati pentru a da sansa si unor noi partide sa candideze?...”. Aproape covarsita de multitudinea de raspunsuri in doi peri – nu ma intereseaza politica. Toti sunt la fel! Mi-e indiferent. Nu ma intereseaza. De ce m-ar interesa pe mine cine ajunge acolo?

In ultima clipa, barbatul realiza cat de mult a gresit, dar era prea tarziu. Toti anii scursi in care nu a fost interesat de ceva ce il afecteaza continuu...

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri