Telekom Romania majoreaza din aprilie preturile abonamentelor in urma OUG 114/2018

Telekom Romania majoreaza preturile abonamentelor din portofoliul fix si mobil, pentru clientii rezidentiali si de business, incepand cu 15 aprilie 2019, ca urmare a cresterii costurilor asociate furnizarii serviciilor de comunicatii, potrivit unui comunicat emis marti de companie. Cresterea preturilor vine dupa adoptarea OUG 114/2018. Anterior, Telekom, Vodafone, Orange si RCS&RDS au contestat Ordonanta de Urgenta.

"Pretul pentru fiecare serviciu fix (voce fixa, internet, TV) si pentru fiecare abonament mobil, pentru clientii rezidentiali, va fi majorat cu 0,42 euro, TVA inclus, (0,35 euro, fara TVA), adica aproximativ 2 lei, incepand cu 15 aprilie 2019. Aceasta majorare nu se aplica optiunilor de televiziune, ratelor la telefoane sau chiriilor de echipamente fixe. Clientii business vor primi o notificare scrisa in care sunt anuntati, de asemenea, de schimbari aferente contractelor", se arata in comunicatul emis de companie.

Comunitatea furnizorilor de servicii de telecomunicatii grupati in Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor din Romania (ANISP) avertiza, in luna ianuarie, ca suprataxarea industriei de telecomunicatii duce la cresterea tarifelor catre utilizatorii finali.

Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) avertiza, de asemenea, in luna decembrie, la scurt timp dupa publicarea OUG 114/2018, ca introducerea si majorarea de taxe propuse in proiectul de Ordonanta privind instituirea unor masuri fiscal-bugetare care vizeaza industria telecom sunt excesive si vor bloca dezvoltarea retelelor si serviciilor de comunicatii electronice.

Acest punct de vedere reprezinta pozitia companiilor Orange, Vodafone si Telekom - reunite in AOMR, a companiilor RCS&RDS si UPC Romania, precum si a celor peste 65 de firme reunite in cadrul Asociatiei pentru Comunicatii Electronice din Romania (ACER).

Citeste si:
Telekom Romania instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice
Telekom Romania instalează...

Printre punctele enuntate in OUG 114/2018 se afla si obligativitatea ca societatile din domeniul comunicatiilor sa plateasca o taxa de monitorizare de 3% din cifra de afaceri. In prezent, procentul este de 0,4% din cifra de afaceri.

Senatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, 4 martie, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, pentru care termenul de dezbatere si vot s-a implinit pe 1 martie 2019.

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri