Uber si Taxify, furnizori de servicii de ride sharing in Romania, transmit Guvernului sa amane o potentiale OUG care sa le blocheze activitatea, amintind totodata ca cele doua companii au 2 milioane de utilizatori.

Uber si Taxify nu au mai trimis pana acum o pozitie comuna, fiind o premiera pentru cei doi jucatori.

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog si ii asiguram de cooperarea noastra deplina pentru modernizarea legislatiei de transport, in linie cu recomandarile Comisiei Europene, conform careia aceste servicii noi trebuie reglementate si nu interzise.

Pana cand vom avea si in Romania un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor tari membre UE, solicitam membrilor Guvernului sa amane o potentiala Ordonanta de Urgenta, in numele celor peste 2 milioane de utilizatori si a zecilor de mii de soferi care folosesc platformele noastre pentru a-si castiga existenta.

Peste 2 milioane de oameni din Romania folosesc in mod activ Uber, Taxify sau alte aplicatii similare. 1 din 10 romani folosesc si apreciaza aceste servicii pentru ca sunt accesibile, sigure, de calitate si de incredere.

Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri vad aplicatiile noastre ca pe o alternativa la masina personala, in timp ce 9 din 10 isi doresc ca autoritatile sa incurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative si sa nu le limiteze.

Pana acum, aceasta noua industrie a serviciilor alternative de transport a contribuit cu zeci de milioane de Euro la economia locala, in doar cativa ani. In acelasi timp, am contribuit la crearea si mentinerea a zeci de mii de locuri de munca care aduc noi taxe la bugetele publice. Potentialul este unul considerabil, iar angajamentul nostru comun este sa investim in continuare in dezvoltarea acestei industrii in Romania.

Ne dorim sa lucram cu autoritatile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluarii si rezolvarea crizei parcarilor din marile orase.Impartasim parerea industriei de taxi ca este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, insa credem ca aceste schimbari trebuie sa favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate. ”

Reamintim faptul ca Uber si Taxify ar putea fi interzise de facto ca urmare a unui OUG dat de Guvernul Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri