Motorola are ca prioritati pentru 2007 media si internetul

Motorola, al doilea producator mondial de telefoane mobile, a prezentat, la Las Vegas, la evenimentele Consumer Electronics Show, planuri de a imbunatatii serviciile media si de acces la Internet, disponibile pe telefoanele mobile, informeaza NewsIn.

Motorola, companie care in ultimii ani a fost propulsata in clasamente de inovatia in design si mai ales de modelul RAZR, isi va concentra eforturile in acest an spre inovatia tehnica si mai ales pe dezvoltarea unor servicii multimedia destinate telefoanelor mobile, mutand accentul de la terminale inovatoare la experiente inovatoare, a declarat pentru Reuters directorul executiv Motorola, Ed Zander.

Motorola a prezentat in cadrul Consumer Electronics Show modalitati de a integra in noile telefoane mobile tehnologia Microsoft's Windows Media digital rights management (DRM), care sa permita utilizatorilor sa descarce melodii de pe site-urile care folosesc sistemele de protectie Microsoft.

De asemenea, compania a prezentat prototipul unui telefon care va fi lansat anul viitor si care va avea incorporata tehnologia Yahoo Go, un nou program de navigare web dezvoltat de Yahoo pentru telefoanele mobile.

O alta noutate prezentata de Motorola a fost un dispozitiv care sa permita redirectionarea programelor de televiziune receptionate acasa catre telefoanele mobile, permitand astfel utilizatorilor sa vizioneze aceste programe in timpul calatoriilor direct de pe telefon.

Dan Maloney, director in cadrul companiei, a estimat ca aceasta tehnologie poate fi disponibila comercial inca din acest an, finalizarea ei fiind insa conditionata de sincronizarea cu tehnologiile folosite de operatorii de cablu si de furnizorii de servicii wireless.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Legea buletinului electronic, adoptată de Senat: ce spune ANIS
Setari Cookie-uri