Unicornul IT romanesc UiPath se afla in discutii cu investitori pentru o noua runda de finantare care ar putea duce la dublarea valorii sale - intre 6 si 7 miliarde de dolari, potrivit surselor citate de publicatia Business Insider.
Compania ar urma sa primeasca intre 300 si 400 de milioane de dolari, ceea ce l-ar face cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depasi compania chineza SenseTime care este in prezent cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume. SenseTime a fost evaluat ultima data la 4,5 miliarde de dolari, dupa o runda de finantare din luna iunie a anului trecut.

Accel, Sequoia si fondul de investitii al Google, CapitalG, se numara printre investitorii care au sustinut startup-ul cu origini romanesti, iar in aceasta runda de finantare (D) ar urma sa participe si hedge fund-ul dedicat startup-urilor de tehnologie - Coatue si Blackstone.

In luna septembrie a anului trecut, valoarea „unicornului” romanesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, dupa ce luni a obtinut o noua runda de investitii de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri