Prima editie a anului 2019 abordeaza o tema des intalnita in discutiile antreprenorilor si anume FinTech. In weekend-ul 10-12 mai, 2019, la TechHub Bucharest, are loc Startup Weekend Bucharest | FinTech Edition, eveniment in care participantii pornesc un startup in 54 de ore. Totul se intampla cu ajutorul celor implicati: mentori, jurati, companii partenere, alumni si organizatori.

Evenimentul se adreseaza tuturor celor pasionati de domeniul fintech, participantii fiind un mix format din experti din industria financiara, asigurari, oameni de business, bancheri, designer, programatori, studenti si oricine este dornic sa inoveze.

Evenimentul incepe vineri seara, cand participantii au posibilitatea sa isi prezinte ideea de startup intr-un minut, urmand o sesiune de crowd voting. Primele 10-12 cele mai votate idei vor merge mai departe, iar responsabilitatea fondatorilor este sa isi alcatuiasca echipa cu care va lucra mai departe. Sambata si prima parte a zilei de duminica echipelor vor lucra sub indrumarea mentorilor astfel incat duminica seara sa prezinte in fata juriului un model de business valid, alaturi de un MVP si strategia de lansare.

O parte din mentorii editiei de anul acesta sunt: Ana Maria Gergely (Co-founder Acquainted.io), Mircea Vadan (Managing Partner Activize), Anca Barbieru (Director Romania Deposit Solutions), Richard Resee (Entrepreneurs Coach Performance Management Group) si Rishi Chattopadhyay (Mentor F10 Incubator&Accelerator).

Eduard Burgelia, fondator Confidas si absolvent Techstars Startup Weekend Bucharest, va fi key note speaker-ul evenimentului. Evenimentul va fi moderat de Simone Demelas (CEO ARMNet), facilitator dedicat din reteaua globala Techstars Startup Weekend.

Conceptul a aparut prima oara in Bucuresti in 2010, anul acesta fiind cea de a 9-a editie.

”Continuam si in 2019 sa aducem programul Techstars Startup Weekend Bucharest si dezvoltam pentru prima oara editii cu o verticala, cum e de data asta fintech.

Absolventii Techstars Startup Weekend Bucharest au reusit sa construiasca afaceri de succes, cum ar fi Clever Taxi, Mopper, Glasskoo si REBS, ceea ce arata contributia programului la cresterea mediului antreprenorial”, spune Ioana Alexandra Frincu, organizator Techstars Startup Weekend Bucharest.

Evenimentul din Bucuresti este organizat voluntar de 6 tineri implicati in startup-uri si companii din diferite domenii. In Romania, Techstars Startup Weekend are loc in 7 orase: Bucuresti, Cluj, Iasi, Timsoara, Brasov, Oradea si Targu Mures.

”Techstars Startup Weekend Bucharest este o adevarata provocare pentru participanti. Intr-un timp foarte scurt trebuie sa se cunoasca, sa colaboreze, sa gaseasca acea idee de business care sa merite atentia tuturor si care sa devina realitate. Nu este necesar ca participantii sa aiba deja o idee de business.

Ii incurajam sa fie deschisi la lucrul in echipa si pregatiti sa asculte ideile celorlalti. Cautam oameni cu pregatiri variate, care au un interes pentru domeniul fintech.

Noi le punem la dispozitie spatiu de lucru, mentori, modalitati de suport prin care ei sa isi valideze ideea si un juriu cu expertiza nationala si internationala care sa aleaga echipa cea mai buna si sa ofere feedback.

Apoi, venim in ajutorul lor cu premii diverse care sa ajute startup-ul sa se dezvolte. Obiectivul nostru este sa asiguram toate resursele necesare cresterii de la idee la prototip, ca mai departe sa le facilitam discutiile cu investitori si acceleratoare care sa ii ajute in lansarea afacerii lor”, declara Monica Zara, organizator Techstars Startup Weekend Bucharest.

Biletele pot fi achizitionate online, prin linkul: https://swbucharest.eventbrite.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri