Posta Romana a refuzat abuziv si, considera USR-PLUS ilegal, sa distribuie pliante de campanie in judetele Giurgiu si Tulcea, pe motiv ca acestea ar incalca legea intrucat contin un indemn de a vota pe 26 mai.

USR-PLUS considera ca, potrivit legii 334/2006, prezenta cuvantului „voteaza” sau orice alt indemn de a vota cu un anumit competitor electoral NU este un criteriu pe baza caruia sa se stabileasca daca un material este propaganda electorala, sau nu.

Referitor la anuntul reprezentantilor Aliantei 2020 USR-PLUS, de a da in judecata doua filiale ale Postei Romane, din cauza ca li s-a refuzat distribuirea de pliante electorale, Posta Romana arunca vina in spatele unui angajat.

„Dintr-o eroare, salariatul desemnat cu incheierea contractelor pe produsul Postmesager s-a bazat, in raspunsurile sale, pe ultimul ghid electoral al Autoritatii Electorale Permanente (AEP), ale carui prevederi erau valabile pentru perioada de campanie electorala a anului 2016. Potrivit acestui ghid, care este publicat la fiecare 4 ani de catre AEP, cu 30 de zile inaintea alegerilor, se intelege a fi material electoral orice material tiparit al unor aliante, formatiuni, partide politice sau candidati independenti care indeamna electoratul la vot intr-o anume campanie electorala.

Salariatul nostru a interpretat ca, „avand in vedere ca inca nu a inceput LEGAL campania electorala, nu putem primi materiale electorale in afara campaniei (pe pliant avand inscrisurile “Voteaza USR pe 26 Mai!”). Asadar, daca se scoate acel indemn de pe flyer, acesta se poate accepta la distribuire pana la inceperea legala a campaniei”. Astfel, acesta a considerat ca sintagma “Voteaza USR pe 26 Mai!”, prezenta pe materialul ce urma a fi distribuit, implica Posta Romana in procesul de campanie electorala inainte de inceperea acesteia.

Managementul companiei a demarat o cercetare interna pentru a stabili care au fost cauzele care au dus la interpretarea eronata a legii. In cazul in care rezultatele vor conduce la concluzia ca vinovat este angajatul in speta, acesta va suporta consecintele pe ramura profesionala prevazute de legislatia in vigoare si de Contractul Colectiv de Munca.

Mentionam ca, ulterior acuzatiilor de partizanat politic aduse companiei, prin incheierea unui contract comercial cu PSD, Posta Romana a incheiat contracte si cu alte organizatii de pe intreg spectrul politic, demonstrandu-si, astfel, impartialitatea in relatia cu orice organizatie politica.

Situatia creata este regretabila in contextul mediatic nefavorabil care exercita o presiune asupra lucratorilor postali, indiferent de linia ierahica in care activeaza. Aceasta a condus la abordarea unei atitudini precaute a salariatilor, care sunt in relatie directa cu reprezentantii tuturor partidelor politice. Asta nu scuza, insa, refuzul transmis de catre salariatul companiei repezentantilor USR.

Repetam, asa cum am mai spus-o, ca Posta Romana respinge orice acuzatie de partizanat politic. Este o societate comerciala, care livreaza servicii de peste 150 de ani, indiferent de partidele si coalitiile care s-au aflat la conducerea tarii”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri