Google.org ofera organizatiei Digital Nation un grant in valoare de 500.000 de dolari pentru programul pilot Generatia Tech, dezvoltat pentru a ajuta tinerii de 15-24 de ani din trei orase de provincie romanesti sa isi dezvolte competentele digitale, pregatindu-se pentru profesii in spatiul digital, a anuntat marti, in cadrul unei conferinte de presa, Paul Apostol, fondatorul Digital Nation.

"In urmatoarea perioada vom merge in trei orase din Romania, orase mici si medii, de pana la 130.000 de locuitori, iar in aceste trei orase vom lucra cu trei sute de tineri, intre 15 si 24 de ani, pe doua specializari: competente digitale de baza si programare pentru incepatori. Mentorii cu care acesti tineri vor lucra sunt din Bucuresti, Cluj, Iasi si alte orase dezvoltate din punct de vedere digital, iar programul si metodologia dupa care se va desfasura programul este dezvoltata de noi din 2013, o metodologie proprietara care pune accent pe partea de comunitate online. A doua componenta este cea de formare, care este ghidata de mentori si asistata de tehnologie. Metodologia noastra este 100% online", a declarat Paul Apostol, fondator al organizatiei Digital Nation.

Echipa Digital Nation va fi prezenta local in cele trei orase, prin amenajarea unui hub in fiecare locatie, unde tinerii vor putea sta pentru a invata. Organizatia va desfasura, in acest an, sapte evenimente prin care mentorii si participantii se vor intalni cu angajatori locali, intrucat a doua parte a programului consta in facilitarea angajarii tinerilor fie in joburi de vara, fie in joburi part-time sau full-time.

"Noi construim un campus digital care sa fie accesibil din orice colt al tarii si unde, printr-un click, sa poti sa te conectezi cu comunitatea de tehnologie din Bucuresti si din tara", a adaugat Apostol.

Orasele in care programul se va derula inca nu au fost alese, iar aceasta etapa se desfasoara in parteneriat cu autoritatile locale si companiile din zona.

"Momentan, suntem intr-o faza de preselectie a acestor orase. Pentru noi, cel mai important lucru e colaborarea cu organizatiile locale si actorii locali: licee, companii din regiune. Primele trei orase vor fi selectate in functie de cat de repede ne putem misca, de cat de repede putem invata contextul de acolo. Incepand cu anul viitor, vom avea o campanie de atragere de noi orase care sa preia acest program", a explicat Apostol.

Organizatia internationala google.org investeste bani, prin intermediul granturilor, in organizatii nonguvernamentale. In fiecare an, Google.org investeste 1% din veniturile globale ale Google in ONG-uri.

Digital Nation este o organizatie care activeaza in sfera educatiei din 2013, fiind unul din pionerii pe plan national care a dezvoltat acest model, echipa din spatele proiectului DevAcademy. Cu cinci ani experienta in formarea tinerilor in ariile tehnice si antreprenoriale, proiectul s-a extins national in 2018.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri