Seful producatorului de calculatoare Dell, Michael S. Dell a mentionat si Romania printre alte tari, in care retelele bazate pe fibra optica au cunoscut o larga raspandire, in discursul tinut miercuri la evenimentul Consumer Electronics Show de la Las Vegas, relateaza International Herald Tribune.

Michael S. Dell a remarcat ca retele de mare viteza sunt mai larg raspandite in Romania, Cehia, Danemarca, Dubai, Franta, Islanda, Japonia, Kuwait sau Slovenia, in timp ce Statele Unite au ramas in urma. El a mai spus ca numai 44% dintre familiile americane au acces prin banda larga la internet, si doar un procent din aceste camine au conexiune prin fibra optica.

Dell a facut un apel catre industria de telecomunicatii sa creasca eforturile pentru a aduce fibra de viteza mare care creste capacitatea de a transmite date voluminoase prin internet.

Tendinta vanzarilor de fibra optica in Romania este de crestere cu 25% in 2007, aceasta fiind solutia cea mai cautata de companiile ce furnizeaza servicii de telecomunicatii, potrivit unei declaratii din toamna a lui Aurica Barbulescu, directorul distribuitorului de cabluri Mondo Plast Bucuresti. in ultimii doi ani piata fibrei optice a avut o dezvoltare exploziva, in 2005 inregistrandu-se cresteri de peste 50%.

Furnizorii de telecomunicatii, in speciali cei mici, alternativi, "au constatat in timp ca improvizatiile nu tin". in momentul de fata, fibra optica este solutia optima, atat din perspectiva pretului, cat si a calitatii. Totodata, pretul cuprului si, consecutiv, al cablurilor cu axial, a urcat doar in acest an cu aproximativ 300%.

In acelasi timp, s olutiile wireless (fara cablu) sunt inca prea costisitoare pentru utilizatorii de internet din Romania, explica anul trecut pentru NewsIn, directorul de marketing al asociatiei micilor furnizori de internet din Bucuresti Interlan, Nicolae Duicu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
An atipic: În 2020 vânzările de smartphone-uri ar putea avea o scădere RECORD
Setari Cookie-uri