Asociatia Patronala a industriei de Software si Servicii (ANIS) a transmis astazi, 2 iunie, la solicitarea wall-street.ro, o reactie privind declaratiile facute de Ludovic Orban, presedintele PNL, cu privire la scutirea IT-istilor de la plata impozitului pe venit, despre care a precizat ca nu este de acord.

Va redam mai jos reactie oferita de catre Asociatia Patronala a industriei de Software si Servicii (ANIS), in care mentioneaza urmarile pe care le-ar avea taierea facilitatilor fiscale de care se bucura aceasta industrie.

“Reiteram faptul ca facilitatile fiscale au facut si mentin industria IT romaneasca competitiva, intr-o cursa cu alte tari care ofera programatorilor impozit pe venit 0, precum Ucraina, Polonia sau Belarus. Deficitul de forta de munca din IT la nivelul UE este atat de mare, incat, o astfel de masura ar putea avea ca rezultat o reducere masiva a specialistilor din tara, deci un impact economic major. Facem apel la oamenii politici sa analizeze cu atentie dinamica acestui sector, inainte de a transmite semnale de instabilitate intr-un sector deja puternic afectat de modificari fiscale, introduse fara studii de impact si il invitam pe dnul Presedinte Orban la un dialog cu reprezentantii industriei de software", au precizat reprezentantii ANIS.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, la Medias, in judetul Sibiu, ca orice venit trebuie impozitat si ca nu i se pare normal ca IT-istii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-istii sa fie scutiti de plata impozitului pe venit. IT-istii castiga cel mai bine in Romania. A fost o perioada in care sa stimulezi, ca oamenii sa se duca spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, va spun sincer. De ce? Pai un angajat dintr-o forja sau un sofer de TIR care muncesc in conditii extrem de grele trebuie sa plateasca impozit pe venit si altul care incaseaza venituri semnificative si altul care incaseaza venituri dintr-o munca mai mult intelectuala, mentala fara discutie, de ce sa nu plateasca impozit? Neutralitatea fiscala e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban, conform Mediafax.ro.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri