Grecia ar putea vinde aproximativ 18% din participatiunea detinuta din principalul grup de telefonie al tarii, OTE, chiar si in cazul in care nu va putea gasi un investitor strategic strain, a declarat ministrul grec de finante, George Alogoskoufis.

"Nu pot afirma cu siguranta ca vom apela la un investitor strategic strain", a declarat ministrul pentru postul de radio Flash. "Ar putea avea loc un proces de privatizare prin care statul isi va reduce si mai mult participatiunea detinuta din OTE" a afirmat acesta.

"Momentan statul detine 38% din OTE si ar putea reduce aceasta participatiune pana la aproximativ 20%, restul de actiuni urmand a fi introduse pe piata", a adaugat responsabilul grec.

Ministrul Alogoskoufis a refuzat insa sa ofere alte informatii. Grecia are drept obiectiv reducerea participatiunii de 38% detinuta la OTE pana in luna iulie 2007.

Aceasta tranzactie este obiectivul principal al planului de privatizari al Greciei, acesta fiind redactat cu scopul de a strange bani pentru a acoperi datoria interna si a majora competitivitatea statului grec.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
2014 - Deutsche Telekom intra in Romania prin Romtelecom si COSMOTE