In jurul localitatii Magurele se dezvolta o zona care sa gazduiasca oameni de stiinta, antreprenori si mediul academic. Am fost la evenimentul “Science meets the Future” pentru a afla ce inseamna Smart City pentru dezvoltarea zonei Magurele.

La Magurele se construieste si este aproape finalizat cel mai mare laser din lume, ELI-NP, care va avea aplicabilitate in domenii diverse, de la medicina, pâna la tratarea deseurilor nucleare.

In jurul sau se va construit Magurele Science Park, adica o zona construita de catre Consiliul Judetean Ilfov, pentru a fi gazda unor companii internationale si sa faca transferul tehnologic dinspre laser in industrie.

S-au creat conditiile unei dezvoltari mai profunde a acelei zone, iar asta noi vrem sa o facem prin construirea acelui Parc Stiintific despre care am vorbit. Bineinteles ca odata cu construirea Parcului Stiintific trebuie dezvoltata toata zona, create conditiile pentru ca atât oamenii de afaceri, dar si cei care vor sa se mute in aceasta zona sa aiba conditii de viata cât mai bune.”, a spus Marian Petrache, presedinte al Consiliului Judetean Ilfov.

Citeste mai multe pe Start-Up.ro.

Citeste si:
Laboratorul de 100.000 euro, care formeaza angajatii viitorului
FOTO+VIDEO Cum arata...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Proiect Smart City la Piatra Neamț: stații moderne de așteptare pentru transport
Setari Cookie-uri