Incepand cu aceasta saptamana, timisorenii au acces la cele mai rapide si inovative metode de plata a titlurilor de calatorie operate de Societatea de Transport Public Timisoara prin SMS sau prin aplicatia mobilPay Wallet, singurul portofel digital din Romania cu care se pot face plati diverse in toate mediile – in magazinele online ale comerciantilor, la casele de marcat sau in masinile de taxi ori direct in aplicatie pentru facturi si alte servicii.

Odata cu introducerea posibilitatii de plata prin SMS si prin aplicatia mobilPay Wallet, timisorenii pot achita rapid si simplu transportul public direct de pe telefonul mobil, la orice ora si in orice zi a saptamanii, fara cash sau fara a mai depinde de programul punctelor de vanzare.

Acestia pot plati titlurile de calatorie direct prin SMS, daca la urcarea in mijlocul de transport trimit un mesaj la numarul 7442, cu textul: B urmat de numarul liniei, pentru 1 calatorie de 60 de minute, textul V pentru 1 calatorie cu vaporasul si ZI pentru legitimatia de 1 zi, valabila in ziua curenta. Utilizatorii primesc instant prin SMS confirmarea cu codul biletului si durata de valabilitatea a titlului de calatorie achizitionat, pentru a fi prezentat pentru control.

Pentru a plati cu cardul prin intermediul portofelului electronic mobilPay Wallet, clientii pot descarca gratuit aplicatia din Google Play sau App Store, pe orice dispozitiv cu sistem de operare Android sau iOS. Astfel, utilizatorul alege tipul biletului si linia dorita, confirma plata alegand unul din cardurile Visa sau Mastercard deja salvate in aplicatie si primeste imediat pentru control, prin SMS si in istoricul tranzactiilor din aplicatie, confirmarea platii insotita de codul biletului si durata de valabilitate a titlului de calatorie cumparat. Prima plata realizata astfel va fi salvata automat in aplicatie cu toate detaliile ei, pentru plati viitoare si mai rapide, cu un singur click.

“Societatea de Transport Public Timisoara se adapteaza cerintelor si tendintelor in ceea ce priveste achizitionarea titlurilor de calatorie direct din mijloacele de transport in comun, prin intermediul SMS-ului si a aplicatiei mobilPay Wallet, doua sisteme de plata facile si eficiente pentru calatori”, a declarat Nicolae Bitea, Director General - Societatea de Transport Public Timisoara.

In prezent, cu aplicatia mobilPay Wallet sau utilizand serviciile de plata prin SMS operate de NETOPIA Payments, utilizatorii pot plati titlurile de calatorie pentru transportul public in orasele: Cluj-Napoca, Ploiesti, Turda, Alba Iulia, Constanta, Resita si Timisoara. Primul serviciu de plata a serviciilor de stransport public a fost activat de companie in 2015. In ultimul an NETOPIA Payments a procesat peste 4 milioane bilete de transport.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri