Grupul francez de telecomunicatii Orange a raportat vanzari trimestriale usor peste asteptarile analistilor, datorita imbunatatirii conditiile de pe piata interna si a performantei solide din Africa si Orientul Mijlociu, transmite Reuters, preluat de Mediafax.

Veniturile au crescut cu 0,5% in trimestrul doi din acest an, la 10,39 miliarde de euro, in timp ce analistii previzionau un declin de 0,4%.

Profitul operational de baza a urcat cu 0,9% in perioada aprilie-iunie 2019, la 3,38 miliarde de euro, usor peste asteptarile analistilor.

Orange a reusit sa stabilizeze situatia vanzarilor in Franta, cea mai mare piata a sa, indicand ca activitatea promotionala intensa se atenueaza gradual.

"Vedem semne de imbunatatire pe piata franceza", le-a spus jurnalistilor directorul financiar Ramon Fernandez, referindu-se la mediul concurential.

Recent, compania a avertizat ca in 2019 se asteapta la o crestere mai lenta a profitului ajustat inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) fata de 2018, din cauza concurentei mai puternice din Franta, o piata extrem de competitiva, unde Orange concureaza cu rivali precum Bouygues Telecom, Altice si Iliad.

Grupul Orange este prezent in 209 de tari, inclusiv Romania, si are un portofoliu de 247 de milioane de clienti, dintre care 185 de milioane abonati la serviciile de telefonie mobila.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri