Epson, lider mondial in realizarea de produse in domeniul imaginii, a inregistrat o crestere cu 14% a cotei de piata din sectorul videoproiectoarelor, in primul semestru al acestui an comparativ cu anul precedent si detine 50% din piata, atat din punct de vedere valoric, cat si in ceea ce priveste numarul de unitati livrate. Astfel, Epson isi consolideaza pozitia de lider pe piata locala de videoproiectoare, conform raportului Futuresource Consulting, dedicat industriei de profil.

„Intr-un an fara evenimente sportive majore care impulsioneaza si piata locala, noi ne-am concentrat pe extinderea ofertei pentru mediile de business si educational si am dezvoltat cea mai variata gama de proiectoare. Indiferent de domeniul din care provin, clientii au gasit la Epson solutia de proiectie potrivita pentru nevoile lor, de la proiectoare ultra-wide la solutii interactive pentru şcoli sau pentru prezentari dinamice ori modele home-cinema. Datorita ofertei si tehnologiilor originale, Epson a fost prima alegere a clientilor de proiectoare in primul semestru al anului," a declarat Simona Decuseara, Sales & Marketing Manager Epson Romania si Bulgaria.

Rezultatele bune au fost sustinute, in primul rand, de cererea de proiectoare business wide si ultra-wide, folosite in special in vanzari si pentru prezentari. Tendintele actuale din piata arata ca majoritatea clientilor, IMM-uri si companii mari, sunt interesati de solutii fiabile, de calitate, care ofera optiuni multiple de conectivitate si portabilitate, cu luminozitate peste medie, ideale pentru activitatile derulate in colaborare atat in business, cat si in mediul educational si institutional.

Proiectoarele Epson au fost preferate de clienti datorita tehnologiei de proiectie care ofera o calitate superioara a imaginii, dar si optiunilor multiple de conectare si colaborare, cu o luminozitate ridicata. Modelele Epson ofera aceeaşi luminozitate atat pe alb, cat şi pe culoare (Colour Light Output - CLO), ceea ce inseamna ca imaginile au culori realiste, vii şi de pana la trei ori mai luminoase decat in cazul proiectoarelor DLP cu 1 cip. In acest context, Epson a obtinut o cota de piata de 77% pe segmentele WUXGA si WXGA.

Epson se mentine lider detasat si pe segmentul de videoproiectoare interactive, ideale pentru institutiile de invatamant si mediile de business colaborative, cu o cota de piata de 57% din acest sector. De asemenea, datorita tehnologiei de proiectie care permite o luminozitate ridicata atat pe alb, cat şi pe culoare, Epson ramane lider si pe segmentul videoproiectoarelor cu luminozitate de peste 6000 de lumeni.

O cerere mare exista si din partea pasionatilor de filme, care vor sa recreeze acasa experienta de cinema cu imaginea proiectata pe un ecran mare, care nu poate fi realizata cu un televizor. Epson ofera o gama larga de optiuni home cinema, prin modelele Full HD 1080P, segment pe care detine peste jumatate din piata. De curand, Epson a lansat cel mai mic videoproiector laser 3LCD din lume, modelul EF-100W/B, avand numai 23 cm lungime. Acesta poate fi amplasat oriunde şi poate proiecta in orice direcţie, oferind utilizatorilor mai multe opţiuni in ceea ce priveşte alegerea suprafeţei de proiecţie, fie ca opteaza pentru perete, tavan sau podea. Sursa de lumina laser are o durata de viaţa indelungata, de pana la 20.000 de ore de funcţionare, şi ofera o soluţie pe termen lung, care nu necesita intreţinere. Proiectorul poate fi folosit zilnic, timp de zece ani, fara a necesita inlocuirea sursei, şi ofera un raport calitate-preţ excelent².

Epson ofera o gama completa de modele de videoproiectoare cu tehnologie 3LCD, potrivite pentru fiecare segment de utilizare – mediul de business, institutional si educational, dar si pentru clientii care cumpara aceste echipamente pentru utilizarea acasa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri