Adoptarea tehnologiei 5G la scara larga este un subiect din ce in ce mai discutat la nivel international, diverse guverne punand accent pe eventualele probleme de securitate care ar putea aparea odata cu implementarea dar si pe sursa de provenienta a echipamentelor de telecomunicatii ale companiilor care deruleaza acest proces. Mika Ilari Lauhde, Vicepresedinte al diviziei de securitate cibernetica & privacy din cadrul Huawei Technologies, a vorbit in cadrul unei conferinte de presa despre eforturile care trebuie dispuse de toti actorii implicati in asa fel incat aceasta tehnologie sa poata sa fie implementata cu succes.

Romania isi propune ca in trimestru patru al acestui an sa lanseze o licitatie in valoare de 2 miliarde de lei privind frecventele necesare pentru retelele de tip 5G, conform declaratiilor facute de catre Alexandru Petrescu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, citat de Bloomberg. Mika Ilari Lauhde a precizat in cadrul conferintei de presa sustinuta zilele trecute ca Huawei poarta o serie de discutii cu guvernul Romaniei referitoare la implementarea 5G in tara noastra.

Compania chineza se concentreaza in acest moment pe Europa si Statele Unite ale Americii, zone in care intampina o serie de provocari , Lauhde precizand ca situatia arata mult mai bine in restul zonelor. Provocarile au inceput sa apara si la nivelul tarii noastre, avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis a precizat zilele trecute ca ar trebui sa se discute in CSAT despre permiterea accesului companiei chineze Huawei la licitatia pentru frecventele care vor fi utilizate in retelele de tip 5G.

De cealalta parte, Lauhde precizeaza ca Huawei a deschis un laborator de cercetare la Bruxelles, unul dintre cele 16 la nivel global, in special pentru a oferi aceasta componenta de transparenta.

“Sunt de parere ca guvernele nu ar trebui sa se uite doar la codul sursa al companiei Huawei, ci la al tuturor producatorilor de solutii. Atunci cand am infiintat laboratoarele de cercetare si de securitate cibernetica am dorit sa crestem increderea guvernelor in noi”, precizeaza vicepresedintele diviziei de securitate cibernetica si privacy din cadrul Huawei Technologies.

Lauhde considera ca pentru implementarea 5G si pentru asigurarea securitatii trebuie pus accent pe standardizare, respectiv guvernele, companiile producatoare si operatorii telecom sa faca front comun pentru dezvoltarea unor solutii complete si viabile. Acesta adauga faptul ca retele 5G sunt pregatite sa reziste la o paleta larga de atacuri, inclusiv cele venite din interior, iar implementarea lor ar trebui facuta cat mai rapid posibil, tocmai pentru ca sunt mult mai sigure decat generatiile anterioare.

Dincolo de eforturile companiilor si al guvernelor, reprezentantul Huawei considera ca este nevoie si de o serie de eforturi depuse de catre cetateni, care nu investesc nici bani, nici timp, in tot ceea ce tine de propria lor securitate digitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri