Departamentul de Comert al Statelor Unite ale Americii ar urma sa prelungeasca perioada pana la care compania Huawei ar mai avea dreptul sa se aprovizioneze de la companiile americane, conform Reuters.

"Licenta generala temporara" oferita companiei chineze de catre Departamentul de Comert al Statelor Unite ale Americii ar urma sa fie extinsa pentru 90 de zile, conform precizarilor facute pentru Reuters de catre surse apropiate situatiei.

Acordul initial, facut in luna Mai, urmeaza sa expire pe 19 august. Totusi, ramane de vazut daca precizarile surselor se vor adeveri, tinand cont ca presedintele american Donald Trump a declarat saptamana trecuta ca guvernul pe care il conduce nu va mai face niciun fel de afaceri cu grupul chinez Huawei si ca nu este pregatit sa incheie un acord comercial cu China, conform CNBC.

SUA a lansat in trecut acuzatii grave la adresa companiei chineze, precizand ca aceasta spioneaza americanii prin intermediul smartphone-urilor si echipamentelor de retea pe care le furnizeaza, acuzatii respinse in repetate randuri de catre Huawei.

Celui mai mare furnizor de echipamente si solutii pentru industria de telecomunicatii ii este in continuare interzis sa cumpere componente americane de la furnizori care nu detin "licente speciale". O mare parte dintre furnizorii Huawei din SUA au cerut acest tip de licente, numai luna trecuta fiind inregistrate 50 astfel de cereri.

Reuters precizeaza ca din cele 70 de miliarde de dolari pe care Huawei le-a cheltuit anul trecut pentru cumpararea componentelor, 11 miliarde au mers catre firme din SUA, precum Qualcomm, Intel si Micron Technology.

Sursa foto: By viewimage / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri