Programul de disponibilizari va duce la o scadere a costurilor cu cel putin 400 de milioane de dolari in urmatorii doi ani. Aceasta masura drastica a fost anuntata de directorul financiar al Motorola, David Devonshire, care a estimat o evolutie mai inceata a castigurilor pentru anul 2007. Profitul este estimat la 1,13 dolari pe actiune, iar vanzarile se vor situa intre 46 miliarde de dolari si 49 miliarde de dolari.

Profitul realizat de Motorola in perioada octombrie-decembrie 2006 a scazut cu 48%, la 528 milioane de dolari.

Motorola, companie care in ultimii ani a fost propulsata in clasamente de inovatia in design si mai ales de modelul RAZR, isi va concentra eforturile in acest an spre inovatia tehnica si mai ales pe dezvoltarea unor servicii multimedia destinate telefoanelor mobile, mutand accentul de la terminale inovatoare la experiente inovatoare, a declarat directorul executiv Motorola, Ed Zander.

Motorola a prezentat in cadrul Consumer Electronics Show modalitati de a integra in noile telefoane mobile tehnologia Microsoft's Windows Media digital rights management (DRM), care sa permita utilizatorilor sa descarce melodii de pe site-urile care folosesc sistemele de protectie Microsoft.

De asemenea, compania a prezentat prototipul unui telefon care va fi lansat anul viitor si care va avea incorporata tehnologia Yahoo Go, un nou program de navigare web dezvoltat de Yahoo pentru telefoanele mobile.