Peste 35% dintre romanii care detin un sistem de securitate acasa l-au instalat acum mai bine de 5 ani, conform unui sondaj comandat de Atu Tech (A2T.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din Romania, potrivit cifrei de afaceri.

Luand in considerare ritmul accelerat al avansului tehnologic din domeniu, sistemele de securitate cu o vechime mai mare de 5 ani sunt solutii invechite si prezinta riscuri asumate de proprietari, in masura in care modelele vechi nu pot oferi un nivel ridicat de protectie, au o incidenta crescuta la defectiuni, in comparatie cu cele noi, iar calitatea scazuta a imaginilor, in cazul unui sistem de supraveghere video, spre exemplu, nu poate oferi informatii relevante pentru identificarea infractorilor.

„Este foarte important ca sistemele de securitate sa fie de actualitate, fie ca vorbim despre sisteme de alarma, sau de supraveghere video. Trebuie sa tinem cont ca sistemele de securitate sunt mereu pornite, iar o functionare continua necesita si mentenanta. Astfel, cel putin o data pe an, este recomandata verificarea componentelor sistemului: camerele de supraveghere, sursele de alimentare, cablurile, conexiunile camerelor, DVR-ul si harddisk-ul etc. Sistemul de alarma trebuie inlocuit doar in cazul in care componentele nu mai dau randament. Recomandam teste pentru a vedea calitatea senzorilor de alarma, dar si pentru a determina daca sistemul comunica bine cu dispeceratul sau cu telefonul proprietarului”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (A2T.ro). „Durata de viata a unul echipament de supraveghere video sau a unui sistem de alarma este de aproximativ 5 ani. Dupa aceasta perioada, in lipsa unui upgrade, exista un risc mare de aparitie a defectiunilor”.

In prezent, instalarea unui sistem de securitate este mult mai accesibila in comparatie cu acum 5 – 7 ani. Astfel, daca acum 5 ani, un sistem de supraveghere video complet, cu 4 camere cu o rezolutie de 1 MP + DVR + cablu (100 metri) + sursa de alimentare + HDD, costa aproximativ 1.600 de lei, in prezent, un sistem complet de supraveghere video, pe o configuratie similara, dar cu o rezolutie de 2 MP, costa 800 de lei.

In 2013, un sistem de alarma profesional, wireless, costa aproximativ 2.000 de lei. In prezent, costa circa 1.400 de lei, iar un sistem de alarma de tipul DIY, wireless, cu mai multi senzori si sirena costa aproximativ 700 de lei.

Specialistii in sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomanda ca instalarea sa fie facuta de instalatori autorizati. Atu Tech dispune de o retea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel national, fiind compania cu una dintre cele mai mari retele de instalatori din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri