Samsung, Sony, Lenovo, Acer, dar si LG, TP-Link, Panasonic sau Epson au lansat si prezentat produse noi la IFA 2019, un spectacol al tehnologiilor si inovatiilor. Am realizat o compilatie al produselor care au atras atentia anul acesta.

NVIDIA si ASUS au anuntat integrarea placii grafice Quadro RTX 6000 in cel mai performant laptop din lume, ASUS ProArt StudioBook One. Laptopul se alatura celorlalte 11 noi sisteme RTX Studio lansate la IFA, cea mai mare conferinta de produse electronice. Numarul total de sisteme RTX Studio a ajuns astfel la 39.

Quadro RTX 6000 sta la baza laptopului ProArt StudioBook One si le permite creatorilor de continut sa profite de puterea unei adevarate statii de lucru fara a fi limitati de biroul personal. Oriunde s-ar afla, creatorii de continut pot accelera fluxurile de munca intensive bazate pe calcul precum animatiile 3D, randarea fotorealista, editarea in 8K, vizualizarea volumetrica si geofizica a seturilor de date, dar crearea de designuri fotorealistice in VR.

Sistemele RTX Studio care integreaza NVIDIA Quadro RTX sau placile grafice GeForce RTX ofera caracteristici avansate precum ray tracing in timp real, inteligenta artificiala si accelerare video 8K RED pentru milioane de creatori de continut si profesionisti IT.

Desktop-urile RTX Studio sunt acum disponibile

Pentru creatorii care prefera desktop-ul, NVIDIA a marit programul RTX Studio cu 6 noi desktop-uri RTX Studio de la Acer, ASUS, HP si MSI:

● Acer ConceptD 900 si ConceptD 500, cu GeForce RTX 2070 sau Quadro RTX 6000.

● ASUS ProArt Station D940MX si Mini PC ProArt PA90, cu GeForce RTX 2080.

● HP Envy Desktop cu GeForce RTX 2060.

● MSI Prestige P100 cu GeForce RTX 2060.

Toate desktop-urile RTX Studio dispun de placi grafice Quadro sau GeForce RTX, procesoare Intel Core i7 9700 sau procesoare echivalente si memorie RAM performanta.

Acer a lansat modele actualizate din gama sa populara de notebook-uri ultra-portabile Swift si din gama de desktop-uri Aspire all-in-one, toate echipate cu cele mai noi procesoare Intel Core din generatia 10 si Windows 10.


  • Ultima generatie de notebook-uri Acer Swift 5 este echipata cu noile procesoare Intel Core din generatia 10 cu grafica Intel Iris Plus, o noua optiune grafica NVIDIA GeForce MX250 si cântareste doar 990 grame
  • Swift 3 incorporeaza mai multa putere in sasiul sau subtire de 15,95 mm cu un procesor Intel Core pâna la i7-1065G7 10 Gen si placa grafica optionala NVIDIA GeForce MX250, pentru ca totul sa functioneze la viteza optima
  • Modelul all-in-one Acer Aspire C ultra-subtire de 6,8 mm, are un aspect elegant, ocupa spatiu putin si ofera o multime de caracteristici practice de care elevii si intreaga familie sa vor bucura

Acer Swift 5, cel mai usor notebook de 14 inci din lume

Acer Swift 5 cu ecran de 14 inci este cunoscut ca fiind cel mai usor din clasa sa, cu un sasiu realizat dintr-o combinatie perfecta intre aliaje magneziu-lithium si magneziu-aluminiu. Cea mai recenta versiune cântareste doar 990 grame cu optiunea grafica discreta NVIDIA GeForce MX250 sau chiar mai putin cu grafica actualizata Intel Iris Pro, si o grosime de doar 14.95 mm. Ecranul are o rama ingusta pe trei laturi si un raport ecran-sasiu de 86,4%.

Cu un procesor Intel Core pâna la i7-1065G7 din generatia 10 si un spatiu maxim de stocare de 512GB pe un SSD PCIe Gen 3x4, utilizatorii obtin performante puternice si o calitate excelenta a culorilor pe ecranul tactil IPS Full HD de 14 inci. Swift 5 are un conector USB 3.1 tip C cu functie completa care accepta Thunderbolt 3, dual-band Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) si suporta Windows Hello printr-un cititor de amprenta integrat.

Proiectat pentru profesionisti in miscare, Swift 5 este un laptop usor si puternic, cu o durata de viata a bateriei de pâna la 12,5 ore pentru productivitate zilnica. Swift 5 suporta incarcarea rapida, oferind pâna la 4,5 ore de utilizare cu o singura incarcare de 30 de minute. Utilizatorii se pot autentifica prin simpla atingere a cititorului de amprente incorporat prin Windows Hello, pentru acces usor si mai sigur.

Acer lanseaza proiectorul LED portabil C250i cu proiectare din unghiuri multiple si primul din lume cu mod auto-portret

Noul proiector LED portabil Acer C250i are rezolutie Full HD, o baterie care dureaza pâna la 5 ore si conectivitate wireless.

Acer a anuntat si proiectoarele laser IP6X din seria PL1, cu functionare fiabila 24/7.

  • Acer C250i este un proiector LED Full HD portabil, creat pentru a proiecta continut de pe smartphone oricând si oriunde
  • Design-ul sau unic si elegant, cu forma cilindrica, permite proiectarea imaginilor pe pereti, tavane si orice alta suprafata, fara nevoia unui stand sau trepied
  • Suporta primul mod autoportret din lume, astfel incât setarile nu necesita ajustare pentru a reflecta orientarea ecranului smartphone fara zone negre in lateral
  • Proiectorul LED portabil nu are nevoie de timp de incalzire si are un modul LED care dureaza pâna la 30.000 de ore
  • Ideale pentru sali de expozitie sau de sedinta de dimensiuni medii, Acer a anuntat proiectoarele laser cu 4.000 de lumeni din seria PL
  • In cadrul conferintei de presa organizate de Sony joi, 5 septembrie, inaintea deschiderii oficiale a IFA, Shigeki Ishizuka, Senior Executive Vice President si Director al Electronics Products & Solutions Business, Sony Corporation, a urcat pe scena. Acesta a declarat ca scopul companiei Sony este acela de „a umple lumea cu emotie, prin puterea creativitatii si tehnologiei” si a precizat ca Sony va continua sa realizeze produse inovatoare pentru utilizatorii si creatorii de continut. Acesta a prezentat noul Xperia 5, dar si alte produse create cu ajutorul tehnologiilor unice ale companiei si a afirmat ca Sony va continua sa ofere experiente modelate dupa principiul „Solutii Personalizate de Divertisment” pentru fiecare utilizator in parte, imbinând cele mai bune produse si tehnologii Sony.

Cele mai importante produse prezentate de Sony

Categoria Smartphone

Sony a lansat Xperia 5, un nou model care completeaza seria de flagship-uri ce integreaza functionalitatile-cheie ale Xperia 1, aducând impreuna tehnologii Sony din industria cinematografica si a productiei profesioniste de film, intr-un design subtire si compact. Xperia 5 va fi lansat in mai multe tari si regiuni incepând din aceasta toamna *1.

Xperia 5 suporta modul HDR (interval dinamic extins) si combina raportul de aspect 21:9*2 cu un display OLED Full HD+ de 6,1 inci (2,520 x 1,080 pixeli). Design-ul zvelt al noului model, care are doar 68 mm latime, il transforma intr-un smartphone extrem de portabil si usor de folosit, pastrând insa experienta CinemaWide 21:9, intr-un body compact, cu 14 grame mai usor decât Xperia 1.

Modulul foto triplu al lui Xperia 5 este echipat cu senzori de imagine de 12 MP si stabilizare optica a imaginii. Mai mult, camera integreaza functia Eye AF (Auto Focus) ce foloseste algoritmii camerelor Sony α (Alpha) cu obiective interschimbabile pentru a permite identificarea si mentinerea focalizarii pe ochiul uman. In plus, utilizatorii pot trece cu usurinta de la obiectivul versatil de 26mm (F1.6) la teleobiectivul de 52mm (F.2.4) si la obiectivul super-wide de 16mm (F2.4) – conversie de 35mm, pentru si mai multe oportunitati fotografice creative.

Citeste si:

    Datorita functionalitatii „X1 pentru mobil”, bazata pe tehnologia de top implementata in premiera cu ajutorul seriei BRAVIA, ecranul poate converti continutul SDR (interval dinamic standard), in echivalentul sau HDR (interval dinamic extins), folosind tehnologiile de remasterizare HDR. Acest lucru le permite utilizatorilor sa vizoneze chiar si continutul online intr-o varianta superioara din punctul de vedere al contrastului, culorii si claritatii. Mai mult, functia imbunatatita „Game enhancer” ofera functii de inregistrare extinse si le permite utilizatorilor sa se bucure de experienta imersiva in format 21:9*2, dar si de o experienta de gaming optimizata.

    Xperia 5 este dotat cu procesorul Qualcomm Snapdragon 855, cel mai nou produs din gama Qualcomm. Nu in ultimul rând, functia „Smart connectivity” a noului Xperia 5 vine cu o tehnologie care analizeaza semnalele Wi-Fi si anticipeaza probleme de conectivitate care ar putea aparea in viitorul apropiat. „Smart connectivity” va trece automat pe date mobile atunci când intuieste aparitia unor intreruperi in timpul conexiunii WI-Fi, pentru a asigura conectare optima neintrerupta.

    Citeste si:

      Categoria Home Entertainment & Audio

      Produsele din seria de casti wireless 1000X sunt dotate cu tehnologia de top noise cancellation si ofera sunet superior, pentru o experienta de auditie mai bogata. Cel mai nou dispozitiv adaugat gamei este modelul portabil WI-1000XM2, care se alatura stilului versatil premiat al WH-1000XM3 si al modelului truly wireless WF-1000XM3. Dotate cu acelasi procesor HD pentru noise cancellation QN1 pe care il regasim si pe WH-1000XM3, acestea ating performanta noise cancellation de top *3 si o calitate ridicata a sunetului. Banda flexibila din silicon pentru purtat in jurul gâtului le permite utilizatorilor sa se bucure de muzica lor favorita intr-un mod confortabil si modern.

      Sony lanseaza si o serie de tehnologii si produse audio care pot fi conectate cu un smartphone sau cu alte dispozitive, pentru experiente de divertisment compatibile caracteristicilor individuale ale fiecarui utilizator si spatiului personal propriu. Vizitatorii prezenti la IFA vor avea ocazia sa experimenteze 360 Reality Audio, o noua experienta muzicala care ii inconjoara pe ascultatori cu sunet de inalta calitate, pentru a le da impresia ca se afla la un concert live. Smartphone-ul Xperia 1 si castile WH-1000XM3 lucreaza impreuna si analizeaza, prin intermediul unei aplicatii, caracteristicile auditive ale utilizatorului, creând un câmp muzical imersiv, optimizat pentru fiecare ascultator in parte.

      Seria Signature vizeaza excelenta auditiva pentru experienta pesonala de auditie, aducând impreuna gama de tehnologii audio de la Sony, cultivate de-a lungul mai multor decenii. Cel mai nou produs ale seriei este sistemul de boxe de inalta rezolutie SA-Z1. Prin conectarea cu un singur cablu la un PC la un Walkman, la telefoanele Xperia sau la alte dispozitive audio, aceste boxe vor livra o experienta de auditie profunda, bogata si de inalta rezolutie, cu o prezenta audio atât de reala incât devine aproape tactila.

      De asemenea, in categoria TV Sony expune gama proprie, inclusiv seriile BRAVIA MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED si televizorul AG9 4K HDR OLED, lansat in Europa in aceasta primavara. Procesorul puternic de imagine X1 Ultimate afiseaza intregul continut, inclusiv imaginile in format 8K, la o calitate spectaculoasa, fara compromisuri. In plus, noua functie Sound-from-Picture Reality atinge armonia perfecta intre audio si video, oferind experiente de vizualizare unice. Expozitia contine si produse cu Android TV, care se vor bucura de operabilitate imbunatatita la conectarea cu Google Asistant, Alexa sau Apple AirPlay 2, dar si cu HomeKit, serviciu care va deveni disponibil in acest an.

      Sony prezinta noul Walkman NW-ZX507

      Sony lanseaza noul Walkman NW-ZX507, care le permite utilizatorilor sa experimenteze muzica din surse multiple cu Android si Wi-Fi. Acestia pot accesa melodii direct in dispozitiv, prin intermediul serviciilor preferate de streaming si download, la un sunet de inalta calitate.

      Cu NW-ZX507, utilizatorii pot trai o experienta audio de inalta calitate datorita conexiunii echilibrate de Φ4,4 mm impreuna cu DSD Native (11,2 MHz) si redare PCM 384kHz / 32biti, cu ajutorul S-master HX. De asemenea, cu ajutorul DSEE HX muzica este redata la o calitate apropiata high-res. Procesorul DSEE HX functioneaza chiar in timp ce muzica ruleaza pe dispozitiv. In plus, NW-ZX507 este compatibil cu tehnologia Hi-Res Audio Wireless LDAC, astfel incât utilizatorii se pot bucura de o calitate high-res a sunetului, indiferent de stilul de ascultare preferat.

      Samsung, gama completa

      Gama completa Visual Display anuntata odata cu noul televizor QLED 8K de 55 inci

      De la lansarea lui QLED 8K de anul trecut, achizitiile totale de televizoare QLED au crescut cu 200%. Acest interes pentru televizoarele QLED a insemnat mai mult de doua milioane de unitati vândute in intreaga lume de la lansare, fapt care arata ca exista un apetit mare in rândul consumatorilor pentru televizoare premium. Pentru a aduce imbunatatiri gamei, QLED 8K de 55 inci se va alatura serie QLED, alaturi de versiunile deja existente de 65, 75, 82 si respectiv 98 inci.

      Televizorul QLED 8K de 55 inci va fi disponibil la nivel global din septembrie. Cu aceasta noua aditie, Samsung raspunde solicitarilor consumatorilor pentru o paleta mai mare de optiuni in ceea ce priveste televizoarele, oferind diferite versiuni de dimensiuni, potrivite pentru fiecare casa in parte. Noul model de 55 de inci vine cu beneficiile premium specifice gamei QLED 8K, inclusiv calitatea inegalabila a imaginii, cu accent pe detalii, 100% volum de culoare si tehnologie bazata pe inteligenta artificiala. Indiferent daca utilizatorul urmareste continut printr-un serviciu de streaming, un set-top box prin HDMI, USB sau chiar prin telefonul mobil conectat la TV, procesorul Quantum 8K recunoaste continutul de rezolutie scazuta, convertindu-l la calitate 8K.

      Electrocasnice BESPOKE pentru un stil de viata modern

      Pe masura ce linia dintre piesele de mobilier si electrocasnice continua sa se estompeze, Samsung vine cu solutii usor de personalizat, in asa fel incât acestea sa acopere o gama cât mai larga de nevoi ale consumatorilor. Acesta este motivul pentru care noile frigidere BESPOKE de la Samsung se lanseaza in Europa. Gândite ca unitati modulare, aceste frigidere se integreaza perfect in numeroase spatii, fiind disponibile in mai multe dimensiuni, incepând cu frigiderele cu o singura usa pâna la cele cu patru usi.

      Pentru acei utilizatori care isi doresc sa se bucure la maximum de bucataria lor, Samsung lanseaza noul sau cuptor cu abur multifunctional Dual Cook. Gândit pentru a se integra in stilul bucatariilor europene, cuptorul Dual Cook are un design nemaipomenit si face din gatit o activitate mult mai usoara, dar si mai inteligenta, oferind opt optiuni de gatit diferite, disponibile prin intermediul Steam Assisted Cooking, ajutând astfel consumatorii sa exploreze modalitati noi si sanatoase de a gati.

      Având un impact real in vietile utilizatorilor, inovatiile aduse de Samsung in bucatariile oamenilor contribuie la reducerea nivelului de deseuri produse in gospodarii. Compania a mers deja mai departe, astfel ca in cadrul IFA 2019 a anuntat un parteneriat cu Whisk, un dezvoltator de platforme alimentare inteligente. Prin integrarea acestuia in electrocasnicele Samsung, ca de exemplu prin listele de cumparaturi inteligente de pe frigiderele Family Hub, Samsung si Whisk fac experienta gatitului una mult mai placuta, dar si mai prietenoasa cu mediul.

      Pe masura ce locuintele devine din ce in ce mai compacte si din ce in ce mai multi oameni se stabilesc in zonele urbane, Samsung gândeste si proiecteaza produse care sa se potriveasca stilului de viata existent al consumatorilor. AirDresser, produs recent lansat, care seamana cu un dulap sau cu o oglinda verticala, este un aparat pentru improspatarea hainelor. Mai mult decât atât, Samsung lanseaza Air Purifier AX9500, primul sistem de purificare Wind-FreeTM din lume. Datorita designului sau modular, se potriveste intr-o varietate mare de locuinte, iar datorita sistemului de filtrare in trei straturi, reduce prezenta gazelor daunatoare, a prafului si a alergenilor din aer.

      Cu noul aspirator POWERstick Jet, consumatorii au ocazia sa experimenteze capacitatea de 200W. Cu sistemul de filtrare HEPA in 5 straturi si durata de viata a bateriei de o ora, aspiratorul strânge 99,999 la suta din particule de praf si alergeni, nepermitându-le sa revina in atmosfera.

      Noul Galaxy A90 5G: Samsung isi extinde ecosistemul 5G

      Din momentul lansarii lui Galaxy S10 5G de la inceputul acestui an, Samsung a inceput sa lucreze cu reteaua sa globala de parteneri in asa fel incât sa fie capabil sa ofere conectivitate 5G unei game cât mai largi de utilizatori.

      Samsung isi consolideaza gama de smartphone-uri 5G prin lansarea noului Galaxy A90 5G, care va fi disponibil in Europa incepând cu luna octombrie. Cu Galaxy A90 5G, utilizatorii pot descarca rapid continut de inalta calitate si partaja video-uri live; se pot bucura de display-ul Super AMOLED Infinity-U FHD de 6,7 inci, de bateria de 4.500mAh, dar si de camera principala de 48MP. Galaxy A90 5G ofera utilizatorilor device-ul ideal pentru crearea si redarea de continut.

      Samsung a confirmat, de asemenea, ca Galaxy Fold va fi disponibil in culorile Cosmos Black si Space Silver incepând cu 18 septembrie 2019, in urmatoarele tari: Franta, Germania, Coreea, Singapore si Marea Britanie, urmând ca lansarea din SUA sa aiba loc pe 27 septembrie 2019. Galaxy Fold introduce o categorie complet noua de tehnologie mobila, care ofera o experienta de utilizare nemaiintâlnita – de la design-ul spectaculos, ecranul pliabil ce are la baza o tehnologie unica, camera versatila si performanta premium. Galaxy Fold 5G va fi disponibil in anumite piete de asemenea, oferind consumatorilor cea mai noua conectivitate la retea, menita sa le faca experienta cu telefonul pliabil cu atât mai speciala.

      Samsung si-a luat angajamentul sa ofere utilizatorilor o experienta exceptionala, fara a face compromisuri in ceea ce priveste calitatea sau dimensiunea. Vara trecuta Samsung a lansat o serie de noi produse.

      Galaxy Note10 si Note10+ ofera performanta de top, utilizatorii avand posibilitatea sa lucreze in stilul propriu si sa-si exprime creativitatea, chiar si când sunt in deplasare. Noua tableta Galaxy Tab S6 este echipata cu S Pen si este prima tableta din lume cu camera duala, cu lentile Ultra Wide si display super AMOLED de 10,5 inci. Gândita pentru utilizatorii care au nevoie de un device puternic, Galaxy Book S combina mobilitatea si conectivitatea unui smartphone cu productivitatea puternica pe care o ofera un computer. Pe 6 septembrie Samsung va lansa noul Galaxy Watch Active2, device-ul care completeaza ecosistemul Galaxy.

      Inca din 2017, Samsung isi expune tehnologiile inovatoare in cadrul Samsung Town, un spatiu personalizat care prezinta intreaga gama de produse Samsung vizitatorilor, astfel incât acestia sa experimenteze modalitatile unice prin care pot avea o viata conectata. In acest an, Samsung a adoptat o noua abordare prin proiectarea unui spatiu dedicat tuturor tipurilor de utilizatori, de la freelanceri care lucreaza de acasa, pâna la influenceri. Samsung Town arata si modul in care viata utilizatorilor se simplifica considerabil cu ajutorul Samsung Bots.

      Panasonic, prototipuri de televizoare

      La IFA in Berlin, Panasonic a prezentat doua prototipuri de televizoare care ilustreaza obiectivul companiei privind depasirea limitelor televiziunii.

      Un prototip, supranumit “MegaCon” de la Mega Contrast, foloseste straturi duble de cristale lichide LCD pentru nuante de negru profund care rivalizeaza performantele unui TV OLED, furnizând in acelasi timp un grad ridicat de luminozitate.

      Al doilea prototip este un OLED transparent, rezultat in urma unui proiect conceptual de cercetare desfasurat de Panasonic si Vitra, prin care Panasonic se straduieste sa integreze cât mai bine dispozitivele electronice in spatiile de locuit, ele fiind complet camuflate in fundal atunci când nu sunt utilizate.

      Nume de cod: MegaCon

      Prototipul de monitor cu strat dublu de cristale lichide “MegaCon” a fost dezvoltat intern folosind un modul fabricat de Panasonic si incorporeaza peste jumatate de secol de experienta in televiziune.

      Acesta foloseste un panou exterior 4K de inalta performanta cu un panou interior monocrom pentru a modula retro luminozitatea LED directa, asigurând acorduri fine ale luminozitatii la nivel de pixel si un raport de contrast de 1,000,000:1, o valoare inca neatinsa de ecranele LCD. In materie de luminozitate, acesta poate mentine o luminanta maxima de 1000 nits pe termen nedefinit, acoperind totodata 99% din standardul cromatic DCI P3.

      Testele complexe realizate in studiourile Hollywood si in casele de post-productie au demonstrat acuratetea culorii pe monitoarele master.

      Mai mult decat atat, spre deosebire de ecranele LCD cu panouri duble, urmand feedback-ul comunitatii de la Hollywood, acesta dispune de un unghi de vizualizare foarte amplu, fara nicio pierdere a fidelitatii culorii utilizând o tehnologie Panasonic unica pentru a elimina orice efect parallax intre panourile duble.

      OLED transparent

      Panasonic a expus de asemenea un concept de ecran OLED transparent, care a fost prezentat pentru prima data la editia din acest an a Salone del Mobile, cea mai mare si mai prestigioasa expozitie de mobila si stil.

      Ecranul OLED transparent, care se aseamana cu o vitrina din sticla, este incorporat intr-o rama din lemn care sustine ceea ce pare a fi o foaie de sticla. Astfel se incadreaza in mod natural in orice spatiu modern de locuit. Totusi, in momentul in care este pornit, acesta prinde viata, transformându-se intr-un ecran OLED.

      Ecranul transparent OLED este rezultatul unui proiect conceptual de cercetare desfasurat de Panasonic si Vitra. In cadrul unei serii de ateliere, Vitra a oferit expertiza in domeniul designului de mobilier si al amenajarii spatiului, care s-a combinat apoi cu intentia concentrata a Panasonic de a folosi tehnologii avansate in scopul imbunatatirii vietii. Prin urmare au fost dezvoltate o serie de idei despre modul in care noile tehnologii pot fi utilizate pentru a integra in mod discret echipamentele audiovizuale in spatiile de locuit. Ecranul OLED transparent este prima idee fructificata in acest proiect.

      Ecranul OLED transparent se transforma dintr-un obiect pasiv intr-un element activ si dinamic, din ceva gândit pentru a fi element de decor intr-un generator de divertisment.

      Creat de designerul scandinav Daniel Rybakken si Panasonic Design Kyoto, ecranul OLED este fabricat din materiale precum lemn, metal si sticla. Componentele electronice sunt incorporate in mod inteligent in rama din lemn, care are totodata si functie de suport. Un element de iluminare, care amplifica vizualizarea si experienta ambientala, este incorporat de asemenea direct si discret in rama.

      TP-Link, lider global in furnizarea de echipamente de retea pentru utilizatorii individuali si mediul de afaceri, lanseaza la IFA Berlin noi produse inovatoare care completeaza gama Whole Home Mesh. De asemenea, TP-Link extinde seria dispozitivelor compatibile cu standardul wireless 802.11ax (Wi-Fi 6) cu noul sistem mesh Deco X60, cu routerul Archer AX50 si cu adaptorul TX3000E PCle.

      Conexiunea permanenta devine din ce in ce mai importanta in vietile noastre. Fie ca vorbim despre smartphone-urile de care nu ne despartim sau despre electrocasnicele inteligente care incep sa fie tot mai prezente in casele moderne, ne simtim confortabil atunci când stim ca ne putem baza pe produse de incredere, care ne simplifica viata. Pentru a veni in intâmpinarea acestei nevoi, TP-Link lanseaza noi produse care duc conectivitatea la nivelul urmator.

      Gama Whole Home Mesh trece la nivelul urmator

      Unul dintre principalele modele prin care TP-Link extinde gama Whole Home Mesh este Deco X60, compatibil cu noul standard Wi-Fi 6. Tot in cadrul IFA vor fi prezentate si Deco X20,

      dar si Deco P9, un nou sistem mesh Wi-Fi powerline, solutii eficiente pentru a face trecerea catre lumea retelelor mesh.

      Deco X60 si Deco X20

      Folosind combinatia revolutionara a tehnologiilor OFDMA si MU-MIMO, produsele din seria Deco X construiesc o retea mai eficienta care creste de patru ori performanta in medii in care sunt foarte multe dispozitive conectate. Atât Deco X60, cât si Deco X20 sunt testate pentru a conecta pâna la 150 de dispozitive, fara reducerea performantei. In plus, datorita celei mai recente dezvoltari ale modulatiei 1024-QAM si capacitatii de procesare ridicate, viteza atinsa de Deco X60 ajunge pâna la 3 Gbps, ideal pentru o sarcinile care necesita o latime de banda extinsa precum jocurile video online sau streaming-ul HD. Deco X20 este proiectat ca o unitate mesh Wi-Fi 6 entry level, insa atinge viteze de pâna la 1,8 Gbps.

      Mai mult, aceste sisteme sunt dotate cu tehnologia BSS Coloring ce detecteaza si marcheaza pachetele de date din retelele invecinate, evitând incetinirile inutile si reducând la minimum interferenta cu retelele Wi-Fi din apropiere. Cu un semnal mai puternic, amplificat de tehnologia BSS Coloring, dar si de tehnologia Beamforming, unitatile Deco X lucreaza impreuna pentru a livra acoperire Wi-Fi in toata locuinta, dar si pentru a elimina zonele cu semnal redus.

      Sistemele mesh Deco Wi-Fi 6 garanteaza si siguranta retelei personale Wi-Fi. Datorita metodei de criptare avansate WPA3 si a TP-Link HomeCareTM, oferite de Trend MicroTM,, unitatile seriei

      Deco X sunt printre cele mai sigure produse mesh Wi-Fi de pe piata, asigurând o retea in care toata familia isi poate desfasura activitatea in siguranta. Tehnologia TP-Link HomeCareTM vine la pachet cu un antivirus, cu posibilitati extinse de control parental si QoS, ajutând astfel la protectia datelor personale si a dispozitivelor IoT in fata intrusilor digitali. Baza de date este actualizata automat, in asa fel incât reteaua sa ramâna protejata chiar si in fata celor mai recente amenintari virtuale.

      Deco P9

      Acest model Deco imbina tehnologia avansata a unei retele mesh cu functionalitatea powerline, ce permite transferul de date prin intermediul cablurilor retelei electrice din locuinta. Acest lucru inseamna ca semnalul Wi-Fi poate fi transportat si catre locatii aflate la distanta, depasind bariera peretilor grosi sau tavanelor solide. In comparatie cu modelul disponibil Deco P7, P9 are un design diferit, modern, cu forma cilindrica care poate fi integrat cu usurinta in orice locuinta. Utilizatorii pot folosi cele doua porturi Gigabit instalate pe fiecare unitate in parte daca prefera sa-si conecteze televizorul, gagdet-ul sau PC-ul la retea prin cablu.

      Wi-Fi 6: Mai multa viteza, o acoperire mai mare si stabilitate imbunatatita

      Produsele din sectorul electronicelor nu se pot descurca astazi fara o conexiune Wi-Fi permanenta. Dispozitivul digital nu capteaza semnalul, asistentul vocal nu raspunde comenzilor, iar tableta este, practic, inutila fara sa fie conectata la Internet. Astfel, majoritatea dispozitivelor moderne au nevoie de conexiune pentru functionarea la capacitate maxima. Iar faptul ca din ce in ce mai multe gadgeturi trebuie sa fie integrate in reteaua de acasa inseamna ca routerele traditionale pot face fata cu greu acestei situatii. Noile tehnologii precum Mesh si Wi-Fi 6 ofera solutia.

      TP-Link prezinta un portofoliu complet de produse compatibile Wi-Fi 6, precum range extender-ul Wi-Fi RE505X, adaptorul Archer TX3000E PCle Wi-Fi 6 si routerul Wi-Fi Archer AX50. Cu ajutorul Archer AX50, utilizatorii pot duce reteaua de acasa la nivelul urmator. Acest router Wi-Fi 6 functioneaza la viteze fara precedent si are capacitatea suficienta de a sustine numarul in crestere de dispozitive conectate. Modelul AX50 ofera, asadar, conexiune la Internet pentru cele mai solicitante retele, cu stabilitate imbunatatita si cu o acoperire mai mare.

      Lenovo a prezentat noul portofoliu de dispozitive inteligente, laptopuri si tehnologie AR in cadrul evenimentului anual Tech Life de la IFA 2019. Prin noua gama, Lenovo isi propune sa ofere tehnologie mai smart, mai accesibila, cu mai multe beneficii pentru utilizatorii sai. Misiunea Lenovo este de a dezvolta tehnologie care poate transforma lumea si poate contribui la o societate digitala sustenabila, mai inclusiva si de incredere.

      Lenovo pariaza pe AI cu PC-urile mai inteligente Yoga

      PC-urile premium Lenovo Yoga sunt renumite pentru puterea de calcul, maiestria cu care au fost dezvoltate si functiile de divertisment pe care le ofera. Liderul mondial al PC-urilor colaboreaza cu parteneri de avandarga pentru a livra rapid tehnologii mai inteligente, rezultatele fiind cu adevarat inovatoare.

      Lenovo si-a aratat maiestria prin noua gama de laptopuri dezvoltate in parteneriat cu Intel ca parte a programului sau de inovare, denumit Project Athena, rezultatul fiind o serie de laptopuri mai subtiri, mai usoare si mai intuitive, cu tehnologie AI, cu cele mai noi procesoare Intel Core si Windows 10.

      Noile Yoga C940 de 14 inci si Yoga S740 dispun de functii inteligente exclusive, precum functia Super Rezolutie care imbunatateste calitatea video pâna la 1080p FHD pe Windows Media Player si functia Q-Control care imbunatateste durata de viata a bateriei unui PC atunci când modul de racire inteligent, imbunatatit cu tehnologie AI, este activat. Acesta monitorizeaza temperatura dispozitivului si poate controla mai bine ventilatorul. Functia Modern Standby le permite laptopurilor Yoga sa efectueze sarcini in background, precum primirea email-urilor chiar si in modul sleep si trezirea instantanee din acest mod, la fel ca un smartphone.

      Disponibile pe noile laptopuri Yoga din anumite piete sunt si functii mai inteligente bazate pe serviciul vocal Amazon Alexa. Pentru a imbunatati modul in care utilizatorii acceseaza informatia, Lenovo a anuntat trei noi update-uri4 Alexa:

      Lock Screen Support: permite transmiterea de comenzi catre Alexa atunci când laptopul este deschis si blocat sau in modul sleep

      Vizualuri Smart Home actualizate: anumite dispozitive Yoga ofera acum experienta vizuala familiara similara cu ce aoferita de aplicatia mobila Alexa.

      Asistenta in mai multe limbi: Alexa este disponibila in in prezent disponibila in engleza si germana, fara sa fie nevoie de schimbarea setarilor.

      Lenovo Yoga S740 de 14 inci a fost dezvoltat pentru a le permite utilizatorilor sa economiseasca timp pe parcursul unei zile si dispune de gama completa de caracteristici inteligente oferite de Lenovo Smart Assist, Project Athena si Alexa.

      Subtire, cu design din aluminiu si tastatura intr-o culoare similara, Yoga S740 de 14 inci dispune de procesoare Intel Core de pâna la generatia a 10-a si permite o logare hands-free prin camera IR si senzorul TOF (time-offlight).

      Usor de transportat datorita greutatii de numai 1,4 kg si marginii ultra-subtire de 18.1 mm in cel mai gros punct, Yoga S740, cu ecran optional 4K VESA400 HDR si Dolby Vision, ofera cea mai buna calitate audio prin sistemul de boxe Dolby Atmos. De asemenea, laptopul dispune de placa video NVIDIA GeGorce, cu modul imbunatatit Eye Care dezvoltat pentru a reduce disconfortul ochilor cauzat de lumina albastra. Ideal pentru intreaga familie, dispozitivul va beneficia curând de functii de securitate pentru siguranta copiilor, amintindu-le celor mici sa limiteze timpul de utilizare.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Alex Goaga
      Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea IT & C »



      Setari Cookie-uri