Cu toate ca spitalele si retelele medicale fac demersuri pentru a actualiza sistemele IT si infrastructura acestora, exista insa segmente trecute cu vederea care, dezvoltate prin investitii, pot aduce beneficii importante. Americanii de la Vertiv identifica solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din unitatile sanitare.

“In general, spitalele se descurca destul de bine atunci cand vine vorba de actualizarea sistemelor IT si a infrastructurii ce permite utilizarea dosarelor medicale electronice si, in mod traditional, au acordat o foarte mare importanta surselor de alimentare neintreruptibile (UPS), astfel incat sistemele critice sa poata fi mentinute in functiune in orice conditii” a spus Angie McMillin, vice president of business initiatives in cadrul Vertiv. “Cu toate acestea, vedem in mod constant lacune in anumite segmente ce pot crea probleme serioase, nu doar pentru spitale, ci si pentru pacienti.”

Imagistica, tehnologiile folosite de asistentii medicali si contabilitatea sunt domeniile cel mai des trecute cu vederea:

Imagistica: explorarile imagistice au fost imbunatatite semnificativ odata cu progrese tehnologice precum rezolutia 4K, ce ofera detalii extrem de precise si elocvente. Insa aceste imbunatatiri presupun si un transfer de date mare si o latenta suficient de redusa. Anumite componente clasice din infrastructura IT, precum comutatoarele KVM care furnizeaza acces rapid la un numar mare de fisiere si servere din diferite locatii, nu sunt concepute pentru a opera cu rezolutiile actuale foto si video. Comutatoarele KVM din generatia noua permit explorari imagistice la o rezolutie inalta. Medicii si chirurgii ar trebui sa aiba acces la imagini si clipuri video de o calitate la fel de buna precum cei din industria de televiziune.

Sistemele folosite de asistentii medicali: Multe dintre spitale se bazeaza pe construirea unor sisteme de tip UPS si generatoare pentru a asigura furnizarea de urgenta a energiei electrice in intreaga incinta. In teorie, abordarea este corecta, dar daca sistemul UPS nu mai functioneaza, efectul poate fi dezastruos pentru operatiunile de rutina si – de multe ori de urgenta – si a activitatilor desfasurate in intreg spitalul. Sistemele folosite de asistentii medicali sunt in special vulnerabile, pentru ca depind de solutii IT pentru centralizarea si actualizarea starii pacientilor, management-ul tratamentului si schemele de tratament. Un sistem UPS local, echipat cu o baterie cu o durata lunga de viata poate oferi continuitate si poate asigura functionarea acelor sisteme IT critice. Asistentii medicali utilizeaza in mod constant un desktop la distanta sau un comutator KVM pentru a accesa si a gestiona datele, insa de multe ori aceste dispozitive se dovedesc inutile in cazul in care nu se poate realiza conexiunea la retea. Din acest motiv, un comutator KVM capabil sa functioneze out-of-band este o alegere inteleapta. In fapt, gestionarea la distanta prin tehnologia out-of-band este esentiala in cadrul spitalului. In mod frecvent, lucrarile de mentenanta a sistemului perturba activitatile critice, insa un simplu server consola seriala poate permite specialistilor IT sa realizeze lucrarile de mentenanta de la distanta, fara a interveni asupra activitatii mult mai importante derulate de catre medici si asistenti medicali, in beneficiul pacientilor.

Departamentul contabil: Angajatii din departamentul contabil alterneaza in mod frecvent date personale sensibile ale pacientilor cu aplicatii non-sensibile. De exemplu, in timp ce acceseaza dosarul unui pacient, un angajat poate deschide o pagina de internet a unui browser pentru a cauta informatii despre o companie de asigurari. In lipsa echipamentului potrivit, aceasta poate fi o vulnerabilitate pe care un hacker antrenat sa o valorifice. Comutatoarele sigure, folosite in mod traditional in aplicatiile guvernamentale, permit ca alternanta dintre datele sensibile si platformele non-sensibile sa se desfasoare in siguranta si isi gasesc noi utilizari in sistemele IT din domeniul medical si oriunde exista potentiale riscuri privind protectia datelor.

Vertiv asigura simultan hardware-ul, software-ul, statisticile si continuitatea serviciilor pentru ca aplicatiile vitale ale clientilor sa functioneze constant, sa aiba performante optime si sa se dezvolte odata cu nevoile afacerii lor. Vertiv raspunde celor mai importante provocari in ceea ce priveste centrele de date de astazi, retelele de comunicare si facilitatile comerciale si industriale cu un portofoliu de solutii pentru energie, racire si infrastructura IT si servicii incepand de la cloud la edge-ul retelei. Cu sediul in Columbus, Ohio, SUA, Vertiv are in jur de 20.000 de angajati si isi desfasoara activitatea in peste 130 de tari. Pentru mai multe informatii si pentru ultimele noutati si date de la Vertiv, vizitati Vertiv.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri