Cognizant Softvision, lider global pe piata software, isi dezvolta operatiunile din Romania, pentru a raspunde unei cereri crescute pentru solutii de dezvoltare si transformare digitala utilizate de clienti de top din domeniul serviciilor financiare, asigurari, retail, turism, precum si alte industrii. Planurile de crestere a echipei vizeaza recrutarea a cel putin 500 de profesionisti in domeniul tehnologiei creative, pana la finalul acestui an. Cu o echipa formata in prezent din aproximativ 1.700 de profesionisti in domeniul IT in Romania, Cognizant este recunoscut drept unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul tehnologiei din tara, compania clasandu-se pe pozitia a 19-a in „Top 100 de angajatori” realizat de Capital in iulie 2019, indiferent de domeniul de activitate.

Pe langa extinderea echipei, divizia de Digital Engineering din cadrul Cognizant planuieste lansarea de noi studiouri de design in zone cheie din Bucuresti, Iasi si Timisoara. Portofoliul global al Cognizant Softvision include clienti precum Groupon, Macy’s si Mozilla.

Romania este un hub al retelei globale Cognizant Softvision, ce cuprinde un portofoliu de peste 3000 de produse dezvoltate si profesionisti in domeniul IT si design care lucreaza din 30 de studiouri prezente in 9 tari, pe 5 continente.

Inainte de a fi achizitionata de Cognizant in 2018, Softvision era o companie consacrata in Romania, fiind fondata in Cluj-Napoca, in urma cu peste 20 de ani. Lider global in piata software, Cognizant a inregistrat in 2018 venituri de 16.13 miliarde de dolari. Achizitia Softvision de catre Cognizant a creat una dintre cele mai puternice companii din lume in domeniul dezvoltarii digitale si un lider in dezvoltarea produselor software.

Noul brand Cognizant Softvision a fost lansat oficial in luna august a acestui an la Untold, un festival european de muzica, ce a atras peste 350.000 de participanti la editia din 2019. In calitate de Innovation Partner al editiei din 2019 a festivalului Untold, Cognizant Softvision a dezvoltat aplicatia smart assistant a festivalului de muzica, precum si un smart info chatbot.

„Romania este un pol important de inovatie digitala, cu unele dintre cele mai bune talente in design si software din lume”, a declarat Malcolm Frank, Presedinte, Cognizant Digital Business. „Planurile de extindere ne consolideaza reputatia, construita prin calitate, sustenabilitate si o dezvoltare sanatoasa a business-ului in ultimele doua decenii. Dezvoltam unele dintre cele mai atragatoare produse software pentru companii de top din lume. Am contribuit la transformarea modului in care companiile concep, dezvolta si realizeaza business, prin software. In cadrul companiei noastre, cei mai talentati ingineri software isi asuma provocari si se dezvolta, lucrand la proiecte care transforma multe industrii”.

Frank a adaugat: „Prin combinatia metodologiei si orientarii catre rezultate aflate in ADN-ul Softvision si cunoasterii profunde a industriei si relatiilor cu clienti la scara globala ale Cognizant, putem ajuta clientii sa schimbe lumea. Impreuna, inovam continuu in domenii precum machine learning, inteligenta artificiala si Internet of Things pentru a crea solutii cu impact global”.

Cognizant Softvision aniverseaza echipa tehnica globala in perioada 9-13 septembrie, prin organizarea la Bucuresti a evenimentului de amploare Programmers’ Week, ce coincide cu Ziua Internationala a Programatorului. Prima editie a evenimentului a avut loc in tara in urma cu cinci ani, iar anul acesta evenimentul va cuprinde webminarii globale, o conferinta tech si anunta cel mai mare coding contest organizat pana acum in Romania in perioada 19-20 Octombrie. Pentru mai multe informatii: www.programmersweek.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri