Intr-un mediu non-conformist si relaxat, un Hub de antreprenoriat, Lenovo a prezentat noile solutii targetate in special catre tinerii antreprenori, oameni activi care vor atat putere de calcul, cat si viteza, fiabilitate si, nu in ultimul rand, distractie. Preturile laptop-urilor ThinkBook 13S pornesc de la circa 4.200 de lei si, in functie de configuratie, ajung pana la circa 5.500 de lei.

Incepe “a patra revolutie”

Intr-un interviu cu Aurel Netin, general manager al Lenovo pentru Romania, el a subliniat ca asistam la asa-numita “a patra revolutie”, sau “workstyle revolution”, in care dispar granitele de lucru fix, tinerii lucreaza remote, de la cafenea sau alte locuri informale. “Important este sa comunice si sa-si faca job-ul, se discuta de reducerea numarului de spatii fixe.

“Noua forta de munca este millenial; din 2015 reprezinta cea mai mare parte a fortei de munca, iar in 2025 va reprezenta 75% din forta de munca. Asa ca produsele noastre trebuie sa vina in intampinarea tendintelor, si atunci ajungem la un conflict – cei tineri, moderni, care vor produse stylish, usoare, colorate, si apoi business-ul care are alte cerinte – securitate, conectivitate, partea de lucru in grup si colaborarea. Iar ThinBook vine la mijloc – atat design “de consumer” si aproape toate faciltiatile de business – cost de viata scazut, conectivitate continua, fiabilitate”, subliniaza Aurel Netin.

Pana in prezent, in ciuda climatului economic din ce in ce mai instabil, preturile la raft au stagnat. La aceeasi gama de pret sunt calculatoare mai puternice. “Setezi anumite asteptari, deci retailerii incearca sa tina preturile stabil. Nu cred ca va fi influentat de razboiul preturilor la nivel international, si cu atat mai putin in Romania”, considera Netin.



Noile laptop-uri ThinkBook au garantie de 5 ani, in timp ce laptop-urile targetate catre consumer au 2 ani de garantie.

Lenovo este lider de piata din 2013, scopul lui Netin fiind sa isi pastreze pozitia si cota. “Competitia vina din spate puternic, fara competitie nu poti sa cresti!”.

Negocierile de Black Friday s-au incheiat deja

L-am intrebat pe Aurel Netin cum merg negocierile pentru Black Friday, si, zambind, raspunde ca s-au incheiat deja.

“Retailerii vin catre noi, ne spun ce produse vor, ce se vinde cel mai bine, apoi se poarta negocieri pe preturi. Incercam sa aducem si asa-zisele “liabilities”, produse realizate pe plan global dar care nu se vand in toate statele lumii si exista stocuri mari – la acelea putem sa oferim reduceri consistente”.

Daca vorbim de tendinte la nivel de consumer, acestia au renuntat la modelele ieftine, “celebrul 999”; totodata Lenovo Y, gama de gaming, inregistreaza cresteri.

“Observam de asemenea ca, usor, s-a trecut la laptop-uri de 14 inci, in loc de cele de 15 inci. Romanii au realizat ca pot sa isi faca treaba usor si cu 14 inci, nu este nevoie sa fie prea mare laptop-ul”, spune, zambind, Aurel Netin.

De la PC-uri, la realitate augumentata (AR), Internet of Things (IoT) si solutii de securitate care au fost in focus anul acesta, Lenovo nu da semne de stagnare, incercand sa acopere o cota de piata cat mai mare.

Potentialul solutiilor AR/VR

Parte a initiativei Lenovo pentru business mai inteligent, ThinkReality este un sub-brand nou lansat, care ofera o abordare bazata pe solutii software si hardware. A fost dezvoltat pentru a ajuta angajatii sa foloseasca aplicatii AR pentru a beneficia de asistenta, de scaderea timpul de reparatii, pentru eliminarea erorilor, eficientizarea procedurilor de lucru complexe, imbunatatirea calitatii trainingurilor, pentru o mai buna colaborare si eficientizare a costurilor.

Platforma ThinkReality le ofera utilizatorilor posibilitatea de a conecta, interactiona si gestiona informatii digitale 3D in lumea reala, imbunatatiind eficienta si abilitatea de interactiune cu mediul. Functionarea platformei nu este influentata de dispozitivele folosite sau accesul la cloud, facilitând adoptia aplicatiilor software AR si VR pentru mai multe sisteme de operare, servicii cloud si dispozitive, precum noul ThinkReality A6 prezentat mai jos.

Primul dispozitiv din portofoliul de solutii ThinkReality, ThinkReality A6 este un dispozitiv de tip headset usor de utilizat, care poate fi folosit pentru a implementa solutii simple si complexe in companiile care doresc sa creasca productivitatea fortei de munca. Cu o greutate de 360g, unghi vizual cu diagonala de 40 de grade si rezolutie 1080p pentru fiecare ochi, A6 este unul dintre cele mai usoare headseturi AR din gama sa. Platforma Qualcomm® Snapdragon 845 Mobile XR compatibila cu Android alimenteaza headsetul ThinkReality A6 cu tehnologie optica Lumus in interiorul unui procesor (VPU) Intel® Movidius, astfel incât componenta hardware este de marimi reduse, dar puternica.

Solutii IoT end-to-end

Renumit pentru hardware-ul si PC-urile inovatoare, Lenovo continua sa transforme mediul de business prin adaugarea de solutii noi in ecosistemul de solutii ThinkIoT. Un dispozitiv IoT inregistreaza informatii din diverse actiuni repetate intr-un mediu si apoi analizeaza datele pentru mai multa eficienta si performanta optimizata.

Portofoliul ThinkIoT include dispozitive puternice, precum ThinkCentre Tiny sau noul ThinkCentre Nano IoT, dispozitivul EPC300, dar si o serie de senzori, inclusiv camere inteligente performante, functii de iluminare declansate de miscare, case de marcat inteligente si dispozitive de recunoastere faciala, capabile sa detecteze si sa transmita informatii rapid, pentru a lua decizii inteligente in cel mai scurt timp in depozite sau showroomuri

De la stadiile de consultare si instalare a dispozitivelor, pâna la angajati cu abilitati imbunatatite si permiterea analizei predictive, conexiunile interne complexe ale serviciilor, software-ul si dispozitivele sunt orchestrate de inginerii Lenovo pentru a imbunatatii rezultatele de afaceri pentru companii. Un doctor ar putea folosi ochelari AR pentru a analiza rezultatele investigatiilor cu raze X salvate in cloud, sau un angajat in depozit poate fi ajutat de un senzor de camera de inalta performanta (prezentat mai jos) care poate identifica daca pachetele sunt asezate pe paletul potrivit, toate acestea in decursul a 200 de milisecunde de la ridicarea unei cutii, printr-un cod QR - toate realizate prin intermediul solutiei de automatizare a depozitelor ThinkIoT.

La fel de valoros pentru retaileri este prototipul casei de marcat automate, in prezent testat ca un program pilot in campusul Lenovo din Beijing. Proprietarii magazinelor fizice care doresc sa evite cozile lungi si erorile de tarifare, vor folosi in curând tehnologia de recunoastere a obiectelor la casele de marcat de tip self-checkout. Cu o camera, procesor si senzori integrate, aceasta solutie inteligenta de retail le permite clientilor sa scaneze toate articolele simultan, eliminând necesitatea de a scana codurile de bare individuale. In plus, aceasta cântareste produsele pentru a oferi detalii furnizorilor si ofera posibilitatea de plati virtuale.

Colaborarea IoT dintre Lenovo si Microsoft

La Accelerate, Lenovo a prezentat ofertele ThinkIoT sustinute de Azure care vor accelera transformarile digitale ale clientilor, cu Azure SQL Database Edge si solutiile pentru verticale precum industriile de retail si de fabricatie. Acum, utilizatorii care implementeaza solutii Microsoft Azure pentru IoT, AI si managementul datelor pot face acest lucru utilizând intregul spectru de oferte Lenovo inclusiv gateway-ul edge ECP300 si camera inteligenta IOT510C, ThinkCentre Nano IoT si serverul edge ThinkSystem SE350.

„Mai mult ca niciodata, clientii vor sa conecteze lumea fizica la cea digitala si sa implementeze solutii IoT si AI, pentru a permite transformarea afacerilor. Colaborarea cu parteneri de incredere care pot oferi infrastructura si servicii care simplifica IoT este esentiala”, a declarat Sam George, directorul Azure Internet of Things, Microsoft Corp. „Noul nostru parteneriat IoT cu Lenovo reuneste platforma Microsoft Azure si portofoliul de solutii Lenovo ThinkIoT de hardware, software si servicii, pentru a oferi valoare partenerilor nostri .”

PC-urile devin mai inteligente, mai mici si mai subtiri

Lenovo lanseaza noi dispozitive prin cea mai recenta gama de computere cu Windows 10, inclusiv noile ThinkCentre Nano, ThinkBook si ThinkPad X1 Extreme generatia a doua.

ThinkCentre Nano si Nano IoT

Conceput sa ofere performanta intr-o dimensiune ultraportabila, ThinkCentre M90n este cea mai compacta serie comerciala de desktopuri din lume. Modelele masoara o treime din dimensiunea ThinkCentre Tiny si economisesc cu pâna la 30% mai multa de energie anual, comparativ cu sistemele desktop traditionale. Acest lucru le face perfecte pentru businessuri aglomerate precum call centere sau medii cu spatiu limitat.

Cu cel mai mic design de pe piata, ThinkCentre M90n-1 Nano ocupa foarte putin spatiu si este usor de folosit, oferind confort oricarui utilizator, pentru ca poate incapea oriunde, in spatele monitorului, sub o masa sau pe un raft, pastrând ordine la locul de munca. ThinkCentre Nano se alimenteaza cu usurinta printr-un cablu USB Type-C sau un dock Type-C, oferind astfel posibilitati bogate de I/O.

Eficient din punct de vedere energetic, cu un sistem de racire silentios fara ventilator, ThinkCentre M90n-1 Nano IoT functioneaza pe o plaja mai intinsa de temperaturi (0-50 °C), este mai rezistent la vibratii puternice si medii industriale. Un gateway IoT sigur, ThinkCentre Nano IoT este proiectat pentru a oferi putere de prelucrare a datelor si securitate pentru dispozitivele IoT care cer capacitate de raspuns in timp real. Nano IoT creste capacitatea de raspuns si fiabilitatea prin permiterea transferului rapid de informatii intre dispozitivele periferice IoT conectate, intre senzori si alte dispozitive, chiar si in spatiile comerciale care ingreuneaza aceste procese. Utilizatorii pot beneficia de expansiune ulterioara cu porturi suplimentare si dispozitive periferice care raspund nevoilor lor.

ThinkBook 14s si 13s

Lenovo lanseaza un nou sub-brand, dedicat organizatiilor mici si mijlocii (SMBs), denumit ThinkBook. O noua gama ultra-subtire de laptopuri ultra-portabile si usor de utilizat, acestea sunt ideale pentru utilizatorul modern, orientat catre tehnologie si care, fara indoiala, ajuta la cresterea business-ului de succes de mâine.

Angajatii care petrec mult timp online au nevoie de un laptop eficient care poate fi folosit din orice loc. Nicio categorie de oameni nu foloseste mai inteligent tehnologia pentru a spori productivitatea decât generatia actuala a pasionatilor de dispozitive smart. ThinkBook este special proiectat pentru persoanele din organizatii care isi doresc laptopuri consumer avantajoase din punct de vedere pret si design, fara a fi nevoiti sa compromita servicii si garantii aditionale – nevoi de baza ale oricarui business. ThinkBook permite companiilor in dezvoltare sa pastreze competitivitatea la niveluri maxime pentru a motiva tinerii ingineri IT atrasi de dispozitive care arata cool si sunt in acelasi timp si avantajoase.

Seria ThinkBook S ultra-slim, disponibila in variantele de 13 si 14 inci, este dedicata companiilor care nu vor sa faca compromisuri in aspectele esentiale, precum securitate, fiabilitate si serviciile de asistenta, satisfacând in acelasi timp cererea de dispozitive elegante care aduc experienta familiara a smartphone-urilor la PC-uri. Ideale pentru orice companie, noile Lenovo ThinkBook 13s si 14s imbina stilul modern si elementele de design precum exteriorul de aluminiu, cu caracteristicile de securitate integrate pe care consumatorii le asteapta de la familia de PC-uri Think.

Elegante si sigure

Laptopurile ThinkBook au un aspect premium, pot fi indoite la 180° si au o rama ultra-slim, pentru a oferi un ecran mult mai mare intr-un design portabil mic. Acoperite cu un strat de aluminiu si magneziu, care redau laptopului nuanta Mineral Grey, acestea sunt foarte usoare, corpul dispozitivului ThinkBook 14s cântarind doar 1.5 kg, iar cel al lui ThinkBook 13s, doar 1.34 kg.

Laptopurile ultra-subtiri ThinkBook integreaza caracteristici de tip business, care sunt rareori incluse in alternativele mai scumpe ale acestui dispozitiv.

Caracteristicile includ:

  • Autentificare dintr-o singura miscare si pornirea sistemului prin atingerea senzorului de amprenta
  • Standard TPM 2.0 discret pentru a permite sistemului de operare Windows 10 sa ruleze procesele de securitate si de criptare a datelor utilizatorului
  • Capacul glisant ThinkShutter care protejeaza camera video
  • Balamalele acoperite in indiu, pentru a reduce interferentele WiFi-ului
  • Sunet puternic si clar oferit prin sistemul Dolby Audio cu difuzoare HARMAN®
  • Ecran Premium FHD cu Dolby Vision® (pe ThinkBook 13s) pentru o imagine bogata
  • Tastatura rezistenta la lichide, proiectata pentru a sustine pâna la 60ml
  • Baterie cu durata de viata de pâna la 11 ore si functie RapidCharge pentru ThinkBook 13S baterie cu durata de viata de pâna la 10 ore pentru ThinkBook 14S

ThinkPad X1 Extreme Gen 2

ThinkPad X1 Extrem Gen 2, vine cu imbunatatiri semnificative fata de predecesorul sau, inclusiv procesoare pâna la Intel Core i9 generatia a noua si NVIDIA GeForce® GTX 1650 GPU cu design Max-Q, dar si pâna la dublarea spatiului de stocare la 4TB.

Echipat cu Windows 10 si creat pentru utilizatorii avansati din mediul de afaceri, ThinkPad X1 Extreme Gen 2 este laptopul perfect, subtire si usor, care se potriveste stilului de viata mobil, precum si nevoilor exigente de performanta. Cu caracteristici imbunatatite pentru divertisment, inclusiv un ecran tactil optional 4K OLED, dotat cu Dolby Vision® si sistem audio Dolby Atmos®, ThinkPad X1 Extreme Gen2 este un laptop puternic de 15 inci, proiectat pentru procesari intense de date, precum editare foto si video sau randarea grafica, aplicatii AR/VR si altele.

Pentru a proteja ce e mai bun, tu trebuie sa fii cel mai bun

Proiectat pentru a proteja companiile, ThinkShield dispune de un pachet de servicii de securitate care poate fi personalizat, capacitati software si hardware care protejeaza intreg ciclul de viata al dispozitivelor comerciale, de la dezvoltare pâna la punerea pe piata. Portofoliul ThinkShield este proiectat pentru a oferi o securitate mai mare pentru toate dispozitivele Lenovo din gama Think, centre de date si solutii emergente.

ThinkShield adopta o abordare holistica a securitatii, concentrându-se asupra celor mai mari patru nevoi ale clientilor in protejarea datelor, identitatii, activitatii online si dispozitivelor. Lansat anul trecut, ThinkShield adauga sapte oferte noi portofoliului sau robust, precum Lenovo Self Healing BIOS care se reface singur si se reintoarce la ultima sa copie de rezerva buna in cazul in care un BIOS este corupt sau atacat, sau ThinkShield Secure Wipe, care le permite utilizatorilor sa stearga complet datele sensibile de pe dispozitivele lor fara a fi nevoie de instrumente externe sau de scoaterea drive-ului. Pentru mai multe detalii, vizitati acest link.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri