ANRCTI a alocat noi resurse de numerotatie

ANRCTI a alocat noi resurse de numerotatie pentru furnizarea de servicii de telefonie companiilor Atlas Telecom Interactive, Biotel Com, Crosstel, Dox Company, NECC Telecom Romania si RCS&RDS.

Companiile Atlas Telecom Interactive si Crosstel, care au solicitat pentru prima data resurse de numerotatie, au primit dreptul de a utiliza fiecare cate 410.000 de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivel national. Celor doua companii le-au fost alocate si numere pentru servicii oferite prin intermediul numerelor verzi, cartelelor preplatite si pentru acces la retele de date si la Internet.

Companiile Biotel Com si Dox Company, de asemenea aflate la prima solicitare de resurse de numerotatie au primit dreptul de a utiliza 30.000 de numere si, respectiv, 70.000 de numere din domeniul pentru servicii de telefonie la nivel national, cat si cate 2.000 de numere pentru servicii prin intermediul numerelor verzi si al cartelelor preplatite.

RCS&RDS a solicitat si a primit 50.000 de numere suplimentare pentru furnizarea de servicii de telefonie fixa la nivelul judetelor Iasi, Bacau, Dolj, Mures si Maramures.

Resursele de numerotatie alocate pana in prezent de ANRCTI pe baza procedurii de alocare a licentelor de utilizare a resurselor de numerotatie au depasit valoarea de 68,5 de milioane din care 56,4% reprezinta resursele alocate pentru servicii de telefonie fixa, iar 42,4% resurse alocate pentru servicii de telefonie mobila, potrivit informatiilor oferite de institutie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri