Compania franco-americana pentru echipament de telecomunicatii Alcatel-Lucent a pierdut, marti, peste o zecime din valoarea de piata, dupa ce a avertizat ca incertitudinea creata de recenta fuziune va afecta vanzarile si profiturile, informeaza Reuters.

Avertizarea reprezinta un dezavantaj pentru directoarea Patricia Russo, care a preluat conducerea companiei in data de 1 decembrie 2006, prima zi in care cele doua companii au inceput sa opereze ca o unitate, care este al doilea cel mai mare furnizor mondial de relete de telecomunicatii si de echipament mobil, dupa grupul rival Cisco Systems.

Russo a declarat ca fuziunea complexa transatlantica, impreuna cu preluarea filialei radio UMTS, a Nortel si cu transferul unor afaceri ale Alcatel catre Thales, toate finalizate in ultimele cateva saptamani, au afectat comertul.

"Aceste miscari au creat, in ultimele cateva luni, o nesigurasnta pe termen scurt pentru clientii nostri si pentru personal, in conditiile in care noi am lucrat la dezvoltarea portofoliului de produse al companiei create si noii structuri organizationale", a spus Russo.

Aceasta a adaugat ca "nesiguranta si efortul necesar pentru a incheia fuziunea au afectat semnificativ afacerea".

Actiunile Alcatel-Lucent s-au depreciat cu 12,3%, pana la cel mai scazut nivel al sedintei de marti, de 9,60 euro pe unitate. Actiunile companiei scazusera cu 10,7%, pana la 9,78 euro in tranzactiile din dupa-amiaza zilei de marti.

"Recuperarea lor a fost din nou amanata. Este frustrant", a declarat managarul de fonduri al Banque Martin Maurel, Michel Dumoulin, care a subliniat ca evolutia grupului a dezamagit analistii in al treilea trimestru al lui 2006.

Acesta a spus, insa, ca-si va pastra, deoacamdata, actiunile Alcatel-Lucent.

Compania si-a estimat venitul pentru al patrulea trimestru din 2006 la 4,42 miliarde de euro, fata de 5,25 miliarde de euro in aceeasi perioada a lui 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Google lansează o serie de rapoarte privind mobilitatea comunităților
Setari Cookie-uri