Compania indiana Tech Mahindra, specializata in furnizarea de solutii IT&C pentru o gama diversa de industrii si cu venituri de aproximativ 5 miliarde de dolari la nivel global, a intrat pe piata din Romania, prin deschiderea unui birou in Timisoara.

Gigantul IT Tech Mahindra a inchiriat un etaj in cladirea Vox Technology Park din Timisoara, construita de catre dezvoltatorul Vox Property Group. Compania are peste 125.000 de angajati la nivel global, iar in biroul din vestul tarii noastre a angajat in jur de 100 de persoane.

Acest birou este destinat exclusiv administrarii retelei de telefonie din Germania a operatorului telecom Telefonica, unul dintre principalii parteneri ai Tech Mahindra din aceasta industrie care ii furnizeaza 40% din veniturile inregistrate la nivel global. Angajatii din biroul timisoarean vor fi pregatiti de catre o echipa de IT-isti adusa de catre Tech Mahindra din India.

"Am inceput cu 100 de persoane, iar in lunile urmatoare vom mai angaja in functie de felul in care evolueaza business-ul. Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa ne asiguram ca livram companiei Telefonica ceea ce am stabilit in contract, deoarece din acest birou ii vom administra reteaua din Germania", a precizat Vikram Nair, CEO Tech Mahindra pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, intr-un interviu acordat Wall-street.ro.

Daca noul Guven va impune taxe mari, plecam din Romania

L-am intrebat pe Vikram Nair daca este la curent cu ultimele schimbari de pe scena politica din Romania. Mai exact, demiterea Guvernului Dancila si sansele destul de ridicate pe care Partidul Liberal National le are de a conduce un nou guvern, partid al carui lider a precizat in repetate randuri ca nu este de acord cu beneficiile de care se bucura acest sector.

"Suntem la curent cu aceasta situatie, ne-am uitat la stabilitatea politica atunci cand am luat decizia de a veni in Romania. Daca noul Guvern va veni si va incepe sa ne impuna taxe pe care le vom considera prea mari, plecam in alta tara. Suntem o companie globala si ne putem duce oriunde dorim", a explica Vikram Nair.

Compania este prezenta in 90 de tari la nivel global si are peste 940 de clienti carora le furnizeaza solutii IT&C sau consultanta pe partea de transformare digitala.

Compania Tech Mahindra face parte din Grupul Mahindra, activ in diverse sectoare precum cel aerospatial, automotive sau financiar si cu venituri de peste 20 de miliarde de dolari in 2018.

Grupul mai este cunoscut pentru productia de automobile si tractoare, printre marcile din portofoliu numarandu-se si Dacia Logan, marca a carui nume insa a fost schimbat in Verito, dupa ce conglomeratul Indian a cumparat participatia francezilor de la Renault in intreprinderea comuna infiinta in India in 2007.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri