Monitorul poate nu ocupa un loc de cinste atunci cand decizi achizitia unui PC, insa este produsul prin intermediul caruia interactionam cu lumea digitala. Ti-am pregatit o lista cu patru monitoare pentru toate nevoile.

Prima propunere din acest articol este una mai conventionala. Monitorul curbat Samsung de 23,5 inci il recomanda pentru rata de refresh mare a ecranului. Cei 144 Hz ai sai se vor face simtiti in jocuri video si chiar in munca obisnuita de la birou.

Vei observa ca miscarile mouse-ului sunt mai line si ferestrele se misca mai bine. Monitorul are un panou VA, deci nu este chiar grozav pentru unghiuri de vizualizare si coloristica naturala, are o rezolutie Full HD si un input lag mic, numai bun pentru jocuri de tip FPS. Pregateste-ti mouse-ul si tastatura si cumpara produsul de aici.

Monitorul Dell Ultrathin de 27 de inci are un design elegant, iar marginile negre sunt foarte subtiri. De asemenea, dupa cum ii spune si numele este si foarte subtire. Totusi, lucrurile arata bine si la interior si avem un panou IPS de 27 de inci cu o rezolutie WQHD (2560 x 1440 pixeli) capabil de o luminozitate maxima de 600 de cd/m². Cu alte cuvinte, te vei putea bucura de continut HDR, fie ca e un film sau un joc video. Asta inseamna culori mai contrastante, claritate mai mare si o profunzime mai buna a nuantelor de culoare. Il poti cumpara de aici.

Monitoare premium pentru birou sau gaming

Daca vrei mai mult ecran si esti gata sa investesti ceva bani intr-un monitor atunci iti recomand ASUS ROG PG348Q. In primul rand, aspectul nu este chiar unul de office si are linii agresive si dungi rosii. Chiar si un logo proiectat de piciorul monitorului (dar pe care-l poti opri).

Acesta are un panou IPS cu o diagonala de 34 de inci, o rezolutie WQHD (2560 x 1440 pixeli) si o rata de refresh ce poate ajunge pana la 100 Hz. Cu o calibrare usoara poti obtine culori bune si pentru editare video. Faptul ca e atat de mare te ajuta la munca, dar creste si imersiunea in filme si jocuri. Are o reducere buna si e disponibil pentru achizitie.

Cand lucrezi pe video sau cu fotografii ai nevoie de un monitor care sa redea cat mai corect culorile. Pentru asta iti recomand monitorul LED Philips PowerSenzor. Panoul 4K are un afisaj 10 biti, ceea ce inseamna o profunzime mare de culoare si recrearea unor culori naturale, fara a fi prea exagerate. Este excelent pentru toti cei care lucreaza cu imagini.

In plus, mai vine si cu cateva functii interesante. Are integrata o camera web ce iese din rama monitorului atunci cand ai nevoie de ea. De asemenea, are un senzor care detecteaza daca cineva sta la birou pentru a reduce luminozitatea ecranului si astfel prelungeste viata acestuia si reduce consumul de energie. Il gasesti in oferta aici.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri