Bolt, principala platforma europeana de transport la cerere, a confirmat ca a obtinut de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale avizul tehnic, necesar in conditiile legii.

Ca urmare a introducerii noii legislatii, care intra in vigoare de la 1 noiembrie 2019, toate companiile de ride-hailing au obligatia sa obtina un aviz tehnic pentru a putea continua sa-si desfasoare activitatea in Romania.

„Ne bucuram sa vedem ca eforturile noastre de a respecta noul cadru legislativ din Romania au dat roade si acum am primit avizul tehnic din partea Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale”, a spus Madalin Betivoiu, Public Policy Manager Bolt Romania. „Acest lucru ne permite sa ne concentram acum pe sprijinirea partenerilor nostri de afaceri (flote si companii individuale), care, la randul lor, trebuie sa treaca printr-un proces de licentiere si autorizare pentru a-si putea continua activitatea dupa 1 noiembrie”.

Avand in vedere conditiile specifice de functionare ale companiilor de ride-hailing, mai multe tari au introdus o legislatie speciala sau proceduri de licentiere pentru a reglementa atat activitatea platformelor online, cat si pe cea soferilor care le folosesc, fie pentru microintreprinderile proprii, fie prin intermediul firmelor de flote. In toate tarile in care compania este prezenta, Bolt a luat prompt toate masurile necesare pentru a se conforma legislatiei locale si a continuat sa raspunda cat mai bine nevoilor utilizatorilor finali.

„Experienta noastra in alte tari indica faptul ca noul proces legislativ poate genera, pe termen scurt, o scadere a numarului de masini disponibile pentru utilizatori si o ingreunare a activitatii soferilor pana cand acestia se vor conforma in totalitate noilor cerinte. Vom fi aici nu numai pentru a ajuta, ci si pentru a-i motiva sa-si infiinteze companii individuale sau sa se alature operatorilor de flote”, a completat Madalin Betivoiu. ”Compania a initiat o campanie promotionala care stimuleaza si informeaza soferii care doresc sa se alature retelei de parteneri Bolt inainte de 1 noiembrie. Marele premiu al campaniei este o masina Ford Focus ST-Line Business, pe blogul Bolt fiind toate detaliile”.

Toti soferii care au indeplinite conditiile de functionare legala conform noului cadru legislativ care intra in vigoare de la 1 noiembrie pot intra in reteaua de parteneri Bolt in maximum 24 de ore.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri