In ultimii ani tehnologia a revolutionat modul in care companiile isi desfasoara activitatea si a adus oportunitati de dezvoltare remarcabile, crescand, in acelasi timp, expunerea business-urilor la vulnerabilitati si riscuri de securitate. Acum, mai mult decat oricand, companiile au nevoie sa previna atacurile cibernetice, care le pot compromite datele, pot genera costuri suplimentare pe termen lung si pot afecta increderea pe care clientii le-au acordat-o, avand un impact negativ asupra vanzarilor si a reputatiei. Majoritatea companiilor au inteles cat este de important sa identifice riscurile de securitate cu care se confrunta atunci cand folosesc internetul si sa gaseasca solutii pentru a le contracara.

Telekom Romania ofera o gama variata de solutii de securitate cibernetica, de la cele mai simple, pana la cele mai avansate, astfel incat toate dispozitivele si datele companiilor sa fie protejate de amenintarile din mediul online.

“Suntem in permanenta preocupati sa venim in sprijinul clientilor nostri companii cu solutii de securitate a datelor, care sa raspunda nevoilor si riscurilor cu care se confrunta fiecare business in parte. Impreuna cu partenerii nostri am dezvoltat solutii care au capacitatea de a identifica si gestiona proactiv riscurile, raspunde rapid si automat la aparitia unui atac si imbunatati starea generala a securitatii cibernetice, contribuind in acelasi timp la reducerea costurilor” spune Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial, Segment Business, Telekom Romania.

Solutiile Telekom Romania vizeaza amenintari informatice variate, de tip malware, phishing si site-uri malitioase. Acestora li se adauga Denial of Service (DoS), un tip de atac de securitate prin care se urmareste blocarea serviciilor oferite de un echipament sau retea si Distributed Denial of Service, un atac DDoS in care multiple sisteme compromise sunt utilizate pentru a bloca un singur sistem.

Telekom Romania colaboreaza cu Cisco pentru furnizarea de solutii de securitate care ofera protecție si suport 24/24 pentru datele companiilor. Cisco Umbrella blocheaza solicitarile de accesare a domeniilor suspecte si protejeaza impotriva atacurilor ransomware si a publicitatii negative, in timp ce Cisco AMP blocheaza orice fisier descarcat sau atasat in mail, atunci cand acesta se dovedeste a fi periculos.

Produsele Business Kaspersky Lab, disponibile prin intermediul Telekom Romania au fost create pentru a proteja chiar şi cele mai complexe si dinamice sisteme de retea si ofera protectie completa împotriva tuturor tipurilor de amenintari online, protejand structurile retelei indiferent de dimensiunea acesteia.

O solutie care asigura protectia individuala anti-malware a oricarui dispozitiv: smartphone, tableta sau PC, contra virusilor, amenintarilor online, furturilor de identitate sau escrocheriilor financiare, la care au acces clientii business ai Telekom Romania, este Norton Security Online.

Incepand din 2018, Telekom Romania ofera o solutie de backup in cloud pentru clientii companii care folosesc aplicatii si servere ce proceseaza sau genereaza volume mari de date, pe care doresc sa le protejeze impotriva pierderii sau deteriorarii. Solutia Telekom Cloud Backup este bazata pe tehnologia Veeam Cloud Connect, este simpla si usor de folosit, nu necesita investitii in infrastructura IT suplimentara si este disponibila pe baza de abonament lunar.

Managed Security Services integreaza serviciile Centrului de Operatiuni de Securitate (SOC) ale Telekom Romania care au rolul de a oferi companiilor o capacitate de detectare si reactie extrem de matura, menita sa atenueze amenintarile care pun in pericol activele lor comerciale critice.

#BUSINESSLIBER, fara grija sigurantei datelor

Portofoliul de solutii de securitate al Telekom Romania se extinde in mod constant, pe masura ce apar noi riscuri de securitate si pentru a raspunde provocarilor specifice pietei IT&C.

“In spiritul #businessliber, ne-am gandit la o solutie de securitate prin care sa eliberam de griji orice antreprenor atunci cand isi desfasoara activitatea in mediul online. Ne-am propus sa le oferim clientilor nostri o solutie care sa le protejeze afacerea astfel incat sa se poata concentra pe lucrurile care sunt cu adevarat importante in dezvoltarea business-ului si sa nu isi consume timpul si energia cautand variante care sa le garanteze ca datele companiilor lor nu vor fi compromise. NetSecurity este o solutie convergenta de protejare a conexiunii la serviciul de date fix si /sau mobil, oferit de Telekom, care completeaza portofoliul nostru dedicat solutiilor de securitate. In acest moment, suntem cea mai sigura retea integrata de comunicatii pentru mediul de business din Romania si le oferim clientilor nostri companii, o solutie convergenta de protejare a datelor, indiferent de numarul de dispozitive, fixe si mobile, pe care se conecteaza atunci cand folosesc reteaua Telekom” spune Ovidiu Ghiman.

Solutia NetSecurity mobil are la baza tehnologie Fortinet si ofera protectie pentru dispozitivele mobile conectate la serviciul de date mobile oferit de Telekom, in timp ce NetSecurity fix are la baza tehnologie Cisco si este o solutie ce protejeaza dispozitivele fixe conectate la serviciul de date fixe de la Telekom.

Beneficiile NetSecurity

“Toate companiile pot beneficia de aceasta solutie. NetSecurity se adreseaza tuturor companiilor care constientizeaza necesitatea protectiei tuturor dispozitivelor conectate la reteaua de date mobile si fixe a Telekom Romania. Este o solutie recomandata atat companiilor care nu folosesc o masura de protectie pentru conexiunea la internet, cat si celor care folosesc deja o masura de protectie, cum ar fi antivirus, si actioneaza ca o solutie complementara pentru a asigura securitatea datelor accesate in spatiul virtual. Cel mai mare avantaj al acestei solutii este faptul ca nu necesita instalare sau configurare pe dispozitiv si astfel nu utilizeaza resursele hardware ale acestuia” explica Ovidiu Ghiman.

NetSecurity mobil ofera protectie impotriva virusilor si a fisierelor periculoase in timpul navigarii pe internet, pentru orice dispozitiv mobil conectat la reteaua de date mobile de la Telekom si asigura protectie impotriva site-urilor false care copiaza site-uri legitime cu scopul de a obtine ilicit date cu caracter personal sau informatii confidentiale (date bancare, parole, furt de identitate).

Filtrarea DNS (Domain Name System Blocking) este esentiala pentru orice companie, pentru ca limiteaza considerabil numarul de amenintari la care este expusa o retea, prin blocarea cererilor catre destinatii daunatoare inainte de a se stabili o conexiune. Prin activarea NetSecurity Mobil, companiile reduc in mod considerabil volumul de munca al furnizorilor de servicii de management al infrastructurii IT si pot creste productivitatea echipei, limitand accesul la site-uri care ii pot distrage pe angajati de la sarcinile de munca.

NetSecurity fix ofera protectie impotriva amenintarilor online pentru orice dispozitiv conectat la reteaua de date fixe de la Telekom si elimina riscurile de pierdere a unor informatii confidentiale, protejand impotriva tentativelor de inselaciune electronica prin blocarea mesajelor sau site-urilor aparent legitime, dar in fapt frauduloase. In plus, solutia poate fi activata automat si nu necesita achizitionarea unui software sau a altor echipamente suplimentarea pentru a functiona. Astfel, toate dispozitivele din organizatie conectate la reteaua de date fixe Telekom vor fi protejate.

NetSecurity este disponibil pentru clientii business Telekom Romania, incepand cu luna octombrie. Mai multe informatii despre beneficii si functionalitati sunt disponibile pe www.telekom.ro/business/netsecurity.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri