Producatorul japonez de aparatura electronica Sony a anuntat ca PS3, cea mai performanta versiune a consolei de jocuri PlayStation 3, va fi lansata in Europa spre finalul lunii martie.

PlayStation 3 este astazi cel mai important produs al Sony pentru anul in curs, si urma sa fie comercializat pe piata europeana din luna noiembrie a anului trecut, insa lansarea a fost amanata din cauza unor probleme de productie.

"Ne vom concentra pe lansarea modelului cu o capacitate de 60 de gigabiti, pentru moment nu avem intentia de a introduce in Europa si versiunea de baza, de 20 de gigabiti", a declarat purtatorul de cuvant al Sony Computer Entertainment, Satoshi Fukuoka.

Modelul de 60 de gigabiti va fi comercializat, din aceasta primavara si in Africa, Orientul Mijlociu, Australia si Noua Zeelanda.

Sony este liderul pietei, cu o cota de 70%, noua sa consola, PlayStation 3 fiind indelung asteptata de catre impatimitii jocurilor video. PS3 si-a facut debutul pe piata nord americana la finalul lunii noiembrie a anului trecut, livrarile fiind estimate la un milion de unitati pentru SUA numai in 2006.

Sony Computer Entertainment Inc a anuntat ca a comercializat in Japonia un milion de unitati ale noii sale console de jocuri PlayStation3, ridicand astfel bilantul total la doua milioane de console comercializate pe plan global.

Sony anuntase in momentul lansarii PS3, in luna noiembrie 2006, ca estimeaza vanzari de doua milioane de unitati pana la finalul anului precedent, dar acest obiectic a fost atins cu o intarziere de doua saptamani.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Netflix nu vrea să îți mai ia banii dacă nu te mai uiți seriale
Setari Cookie-uri