Medicai, start-up-ul de tehnologie care isi propune sa schimbe modul in care colaboreaza echipele medicale multidisciplinare cu pacientii lor printr-o platforma online, a primit o investitie de 500.000 de euro intr-o runda de finantare condusa de Sacha Dragic, fondatorul grupului Superbet, prin intermediul fondului de investitii D Moonshots.

La aceasta runda de investitii a mai participat ROCA X, fond de investitii in tehnologie dedicat ideilor disruptive, care alaturi de plasamentele financiare ofera knowledge si acces la o retea de antreprenori si specialisti. Pana la aceasta tranzactie, Medicai a mai atras o finantare de la fondul de investitii de capital de risc GapMinder.

Asistenta juridica a tranzactiei a fost asigurata de casa de avocatura Bulboaca si Asociatii. Societatea de avocatura a consiliat fondul de investitii D Moonshots prin consultanta juridica bazata pe pregatirea si asistarea in negocieri, executia documentelor, asistenta in procesul juridic de due dilligence si asistenta in structurarea, semnarea si implementarea tranzactiei.

“Adoptia rapida din ultimele luni si feedbackul primilor medici de pe platforma ne-a dat atat noua, cat si investitorilor increderea necesara pentru a duce platforma la nivelul urmator. Faptul ca am reusit intr-un timp scurt sa ajungem la 150 de doctori si 20% dintre ei folosesc aplicatia in fiecare zi arata clar ca exista o nevoie reala. Credem in nevoia de a aduce o abordare multidisciplinara in medicina, mai ales pentru afectiunile grave, dar pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa dam tuturor acces la un mod mai bun de a stoca, transmite si colabora pe datele medicale”, a declarat Mircea Popa, fondator si CEO al Medicai.

Prin platforma Medicai, pacientul are posibilitatea sa isi stocheze foarte usor CD-urile sau stick-urile cu imagini, sa le vizualizeze si sa le depoziteze pe termen lung. De acolo, utilizatorul poate sa dea acces mai multor doctori. Mai departe, Medicai se integreaza cu clinicile medicale si le permite sa trimita analizele imagistice pacientilor direct prin platforma proprie sau sa colaboreze cu alte clinici. Astfel, Medicai reprezinta o platforma de imagistica online in care medicii pot colabora direct in cloud, intre ei si impreuna cu pacientii lor, iar tehnologia bazata pe Inteligenta Artificiala accelereaza munca doctorilor. Toate acestea fiind la o fractiune din pretul tehnologiilor de azi si foarte accesibile, Medicai, practic, democratizeaza imagistica medicala.

“Tranzactia reprezinta, de asemenea, o validare din partea unor antreprenori si investitori care cred in misiunea noastra si sunt dispusi sa ni se alature, spune antreprenorul Mircea Popa.

ROCA X este o initiativa romaneasca, un fond de investitii in tehnologie, care-si propune sa fie un jucator regional a carui ambitie este sa creeze o punte de legatura intre companiile tech, resursele umane necesare dezvoltarii lor, investitorii privati si institutionali si pietele de desfacere worldwide, cu o modalitate extrem de rapida in luarea deciziilor de investment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri