Principalul producator mondial de imprimante si aparate foto digitale Canon Inc. a anuntat ca profitul sau a atins un nou record, pentru al saptelea an consecutiv.
Grupul a anuntat ca profitul anual a crescut cu 18.5% pana la 3.73 miliarde de dolari, fata de 3.16 miliarde de dolari, profitul de anul trecut.

Vanzarile au crescut masiv datorita cererii tot mai ridicate de camere digitale, la fel ca si de copiatoare si printere, in timp ce si yenul, destul de slab, a a ajutat la cresterea vanzarilor. Reprezentantii Canon au precizat ca se asteaptau ca profiturile sa creasca cu mai bine de 8% in 2007.

"Motivul principal pentru care asteptam ca in acest an cresterile sa fie moderate, consta in nevoia de raspandire. Insa, mediul foarte favorabil pentru aceasta afacere, nu se va schimba'', a precizat Toshizo Tanaka, executiv responsabil pentru finante al grupului Canon. Compania a castigat mai bine de 75% din vanzarile sale, in afara Japoniei. In ultimul semestru, profitul Canon a crescut cu 15.7% pana la 1.61 miliarde de dolari, fata de 1.39 miliarde, in urma cvu un an.

In timpul lunii decembrie, vanzarile la camerele digitale au crescut cu 17%. Profitul Canon il detroneaza astfel pe cel al rivalilor Xerox si Nikon.

Canon a plusat de asemenea pe ideea ca va dezvolta o noua tehnologie pentru ecranele TV plate, numite SED suprafata conducatoare de electroni. Compania a mai precizat ca va lansa SED TV cat se poate de curand desi, are de facut fata litigiului S.U.A.cu Nano-Proprietary Inc., care a acuzat ca planurile firmei japoneze de dezvoltare a noului tip de display impreuna cu Toshiba, incalca o intelegere in ceea ce priveste patentul. Disputa a impins compania Toshiba ca in aceasta luna sa renunte la actiunile sale avute in colaborarea cu Canon, actiuni care vor fi achizitionate de Canon.

Canon suplimenteaza cu dispozitive laser compania cu numarul unu in producerea de imprimante, Hewlett-Packard Co., si concureaza pe piata cu Nikon, cele doua fiind singurele doua companii care produc displayuri cu cristale lichide. Canon se pregateste sa produca si sa comercializeze imprimante digitale, o piata unde ar avea ca rival compania Ricoh, care are deja planuri de extindere. Reprezentantii companiei Ricoh au precizat in urma cu o saptamana ca vor cumpara divizia producatoare de imprimante a IBM, cu 725 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri