1.000 de oficii postale din intreaga tara din cele peste 5.500 au fost dotate cu terminale pentru plati cu cardul, 950 de bucati fiind puse la dispozitie printr-un contract cu Unicredit Bank, in timp ce 50 dintre ele de catre Banca Transilvania, conform unor informatii oferite catre wall-street.ro de catre institutia de stat.

“Institutiile bancare sunt si cele care asigura intretinerea terminalelor, in cazul in care apar defectiuni, intrucat aparatele sunt in proprietatea lor”, explica reprezentantii Posta Romana.

Valoarea contractelor aferente integrarii POS-urilor este de 50.760 de lei pentru Banca Transilvania si de 123.100 de lei pentru Unicredit Bank.

“Referitor la dotarea cu POS-uri a celorlalte oficii postale, reprezentantii companiei subliniaza ca planul de investitii aprobat in baza “Testului Investitorului Privat” presupune ca, pana in anul 2024, un numar de 1.000 de oficii postale sa fie informatizate si astfel sa ofere clientilor posibilitatea de plata cu cardul bancar”, a mai transmis Posta Romana.

De subliniat ca, pentru a plati prin card bancar, trebuie sa anuntati factorul postal inca din start ca doriti aceasta modalitate de plata, altfel informatiile “vor fi introduse in sistem” si va trebui sa platiti (tot) cash.

Posta Romana anunta inca din 2015 ca va introduce “anul viitor” POS-uri. Au intarziat cativa ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri