Diverta: Ce jocuri de societate cumpara romanii?

Board game-urile au inceput sa acapereze din ce in ce mai mult piata de jocuri din Romania in ultimii ani. Cunoscute drept „jocuri de societate” acestea sunt in preferintele romanilor de cativa ani, fiind o modalitate de evadare din cotidian.

Anul 2019 a fost pentru Diverta, anul cu cele mai mari vanzari la categoria Board Game-uri. Fata de anul 2018, Diverta a inregistrat o crestere de 35%.

In top 10 cele mai bine vandute jocuri de societate au fost: Activity Original, Colonistii din Catan, Batalia Cuplurilor, Activity 18+, WTF, Dixit Joc de baza, Scrabble, Rummy, 221 Baker Street Sherlock Holmes, Dixit Odyssey.

Daca in trecut publicul nu avea foarte multe optiuni, in prezent exista o gama variata de board game-uri: de strategie, de imaginatie, educationale, intelectuale, de indemanare etc. In Diverta sunt listate peste 300 de jocuri. Din ce in ce mai multe familii aleg sa isi petreaca timpul liber cu board game-uri. Avand preturi accesibile, board game-urile sunt cautate si in randul produselor cadou.

Pentru anul 2020 Diverta se asteapta la un procent mai mare in vanzari, tinand cont si de statisticele care arata ca aceasta piata este intr-o continua crestere.

Citeste si:
​​​​​​​Vânzările online de jocuri de societate au explodat în...
​​​​​​​Vânzările online de...

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri