Prezent la Bucuresti pentru deschiderea oficiala a Centrului Global de Suport Tehnic si pentru lansarea pe piata autohtona a sistemului de operare Vista si a Office 2007, Bill Gates, presedintele Microsoft, a declarat ca se asteapta ca in viitor sa apara cel putin inca trei variante de Windows, aratandu-se multumit de calitatea anagajatilor romani
Presedintele Microsoft, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca se asteapta sa mai lanseze cel putin inca trei versiuni de Windows pentru ca evolutia rapida a internetului necesita reconfigurarea sistemelor de operare. "Internetul evolueaza intr-un ritm alert si toate aceste schimbari in modalitatea de utilizare a internetului vor necesita reconfigurarea sistemelor de operare. Consider ca lansari majore vor fi necesare la fiecare trei ani si cred ca vom vedea cel putin inca trei versiuni de Windows", a declarat Bill Gates.

Cofondatorul Microsoft a mai declarat ca multi romani au contribuit la dezvoltarea sistemului de operare Windows Vista, care fost lansat joi in Romania de presedintele companiei. "Multi romani au contribuit la dezvoltarea acestui sistem de operare, nu este vorba doar despre romanii care muncesc la Microsoft, ci si de companii partenere, cum ar fi grupul GeCad, parteneri care au avut un input important".

Bill Gates s-a aratat impresionat de calitatatea angajatilor romani si a spus ca ii cunoaste pe foarte multi care lucreaza pentru Microsoft, fie la nivel central, fie la cel regional. "Avem aproape 300 de angajati, comunitate mare, dedicata, nu numai companiei Microsoft, cat si Romaniei, deoarece ei vor realiza relatiile si vor continau sa sprijine tara, in continuare, pentru dezvoltare.

Bill Gates s-a aratat interesat de proiectele guvernamentale privind investitiile in informatizare prezentate joi de ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Zsolt Nagy si ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.

Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, si ministrul administratiei, Vasile Blaga, au prezentat companiei Microsoft o serie de proiecte guvernamentale intre care sistemul educational informatizat, informatizarea mediului rural si alte proiecte din administratia publica, de care Bill Gates s-a aratat interesat, potrivit declaratiilor lui Szolt Nagy. intalnirea a avut loc dupa conferinta de presa in care predintele Microsoft a inaugurat Centrul Global de Suport Tehnic si a lansat Windows Vista si Office 2007.

"Bill Gates a felicitat administratia publica pentru ca lucreaza ca o echipa in eforturile de informatizare si s-a aratat deschis in dezvoltarea operatiunilor Microsoft in Romania prin implicarea in alte proiecte", a declarat ministrul comunicatiilor, citat de NewsIn.

Gates, Comandorul Romaniei

Cu ocazia inaugurarii centrului Microsoft, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a acordat lui Bill Gates Steaua Romaniei in grad de Comandor. "Sunt onorat de aceasta decorare, reprezinta rezultatul efeorturilor noastre in Romania. Ma simt onorat de prezenta in tara dumneavoastra", a declarat Bill Gates.

Traian Basescu, a declarat ca piratarea Microsoft Office, dupa 1990 - un lucru rau -, a fost pana la urma o investitie in prietenia romanilor fata de calculator, pentru dezvoltarea solida a industriei IT in Romania. "imi aduc aminte inceputul anilor '90, cand, trebuie sa recunoastem, programul Microsoft Office a fost probabil cel mai piratat program din lume, pe piata romaneasca. Atunci nu aveam legi, dar acest program a avut un impact extraordinar. in primul rand tanara generatie a devenit prietena lui Bill Gates si, in al doilea rand, tanara generatie din romania a descoperit calculatorul", a declarat seful statului.

Anual, un miliard de euro este dat de sectorul IT din Romania, a declarat la randul sau premierul Calin Popescu Tariceanu. "Inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic (CGST) este un bun prilej pentru ca romanii care lucreaza in alte locatii Microsoft sa revina acasa", a spus Tariceanu. Premierul a mai afirmat ca sectorul IT a inceput sa se manifeste ca un puternic motor pentru economie.

In opinia lui Bill Gates integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va reprezenta un factor de imbunatatire a investitiolor deja realizate. "In ceea ce priveste spatiul IT, acesta se schimba foarte rapid. As vrea sa subliniez ca aceste schimbari creaza din ce in ce mai multe oportunitati. Noi nu vom inceta sa investim in hardware pentru a intari software-ul. Noi vrem sa facem astfel incat softul sa fie cat mai usor de utilizat. Vrem sa revolutionam serviciile educationale, serviciile medicale, vrem sa acordam sprijin copiilor in ceea ce priveste utilizarea acestor softuri", a declarat presedintele Microsoft.

Un programator roman sustine ca a spart Vista
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri