Smartphone-urile Apple și Samsung sunt cele mai apreciate, conform unui nou studiu realizat pe plan global de Counterpoint Research. Astfel, compania americană a ocupat șase poziții în top, iar iPhone XR a fost cel mai bine vândut telefon mobil în 2019.

Pe piața locală, Samsung este lider de piață, urmat de Apple si Huawei.

Conform Counterpoint Research, iPhone XR a avut in 2019 o cotă de piață la nivel global de 3%. iPhone 11 s-a clasat pe locul doi, cu o cotă de piață la nivel global de circa 2% - asta în condițiile în care telefonul s-a lansat pe 20 septembrie 2019, având deci la dispoziție doar patru luni să intre în top.

Galaxy A50 si Galaxy A10 ocupa locurile trei și respectiv patru în topul realizat de compania de cercetare.



Singurul telefon care a intrat în clasament și nu este produs de Apple sau Samsung a fost Oppo A5, pe locul cinci. De altfel, același studiu arată că Oppo A5 a fost cel mai bine vândut smartphone din China în 2019.

Apple domină în continuare piața Nord Americana, Samsung fiind însă lider de piață pe majoritatea celorlalte țări la nivel global, inclusiv în România.

Huawei, deși este al doilea cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel global, nu a avut niciun telefon best seller în top, la nivel global. Chiar și în China, unde modelele Huawei sunt populare, Huawei P30 a ocupat doar poziția a cincea.

Conflictul economic dintre SUA si China și faptul că instrumentele Google nu mai sunt preinstalate pe terminalele Huawei ar putea duce la o erodare a vânzărilor de smartphone-uri Huawei, deși compania face eforturi consistente să își populeze propriul marketplace.

Pe măsură ce 5G continuă să se lanseze în din ce in ce mai multe țări este interesant de urmărit bătălia care se va duce între producătorii de terminale mobile și operatorii telecom pentru a promova telefoanele mobile compatibile cu cea mai nouă tehnologie.

România riscă să rateze (și) startul 5G, licitația ANCOM fiind amânată pentru anul acesta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri