Clientii Vista se tem ca pot fi tinta atacurilor de pe internet si pot pierde informatii esentiale din computerul personal, din cauza capacitatilor Vista de a recunoaste comenzi vocale, a anuntat BBC.

Microsoft a recunoscut faptul ca aceste capacitati de recunoastere a vocii pot fi deturnate astfel incat PC-ul sa stearga singur fisiere. De asemenea, Microsoft a recunoscut ca atacul ar fi tehnic posibil, dar ca nu este un motiv de ingrijorare pentru ca exista mai multe bariere care ar face materializarea acestui atac dificila. Comanda vocala nu va putea fi folosita pentru functii privilegiate ca formatarea unui unitati de disc (drive), sau crearea unui cont nou.

Cercetatorii Microsoft care se ocupa cu probleme de securitate afirma "exista alte bariere impotriva atacurilor de acest gen, care includ locul in care sunt postate boxele si microfonul iar caracteristicile tehnice ale acestora nu le permite accesarea comenzilor din afara. Luam in serios rapoartele, le analizam si suntem foarte siguri ca nu exista motiv de ingrijorare pe tema efectelor acestei probleme asupra Vista".

In timp ce capacitatile de recunoastere a vocii erau o caracteristica a Windows XP, in Windows Vista utilizarea acestora a fost marita.

Vanzarile Microsoft din al doilea trimestru fiscal american al anului trecut au fost de 12,54 miliarde dolari, in crestere cu 6%. Microsoft estimeaza ca va avea un castig intre 45 si 46 de centi/actiune, in trimestrul trei, raportat la un venit estimat intre 13,7 si 14 miliarde dolari. Analistii care au raspuns sondajului Reuters se asteapta la castiguri de 46 de centi/actiune, raportate la vanzari de 14 miliarde dolari.

Microsoft a majorat previziunile sale de profit pentru intregul an la 1,45-1,47 dolari/actiune, de la estimarea anterioara de 1,43-1,46 dolari/actiune si a ingustat marja pentru castigurile sale pe intregul an intre 50,2 si 50,7 miliarde dolari, de la culoarul anterior intre 50 si 50,9 miliarde dolari. Analistii economici se asteapta la un castig mediu anual de 1,45 dolari/actiune si la vanzari de 50,48 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
An atipic: În 2020 vânzările de smartphone-uri ar putea avea o scădere RECORD
Setari Cookie-uri