Ericsson a avut castiguri trimestriale de 12,2 miliarde coroane suedeze, sub asteptarile analistilor, ceea ce a scazut previziunile companiei pe 2007, iar drept efect actiunile Ericsson au scazut la cel mai jos nivel din ultimele opt luni, relateaza Reuters consutat de NewsIn.
Cotatia actiunilor celui mai mare furnizor de echipamente pentru retele de telefonie mobila din lume a scazut, desi directorul general al Ericsson, Carl-Hendric Svanberg a spus ca firma castiga cote de piata. Svanberg a mai spus si ca a redus prognoza de castig pe 2007, deoarece rivalul principal al companiei Ericsson a avut castiguri sub asteptarile analistilor din piata.

"Castigam cote de piata chiar mai repede decat ne-am imaginat. Observam si ca jucatorii mai slabi pierd cota de piata mai repede decat ne-am gandit", a spus directorul general Ericsson, la o conferinta de presa.

Cotatia actiunilor Ericsson a scazut cu 6%, la 25,75 coroane/actiune, pana la 17:25, ora Romaniei. Anterior, actiunile Ericsson s-au apreciat la cea mai mica valoare inregistrata din aprilie 2006, de 25,55 coroane.

Directorul general Ericsson este optimist, in ciuda scaderii actiunilor. Svanberg a spus ca Ericsson detine o cota de piata de 40% pentru furnizarea de echipamente pentru retelele de telefonie mobila, fiind inca grupul dominant din domeniu.

Compania Ericsson a spus ca poate profita de faptul ca rivalii ei se ocupa de fuziuni complicate, cum ar fi Nokia-Siemens si formarea grupului Alcatel-Lucent, potrivit Reuters.

Grupul Alcatel-Lucent a avertizat, saptamana trecuta, ca fuziunea ar putea afecta vanzarile si profiturile sale pe trimestrul patru.

Castigul Ericsson inainte de impozitare pe trimestrul al patrulea 2006 a crescut la 12,2 miliarde coroane (1,8 miliarde dolari), fata de cuantumul de 10,1 miliarde coroane castigate in aceeasi perioada din 2005. Analistii economici care au raspuns sondajului Reuters au aratat un castig posibil de 12,5 miliarde coroane, in culoarul cuprins intre 11,2 miliarde si 14,2 miliarde coroane.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri