Anul trecut compania chineză Huawei s-a întrecut pe sine și a lansat o gamă de excepție cu care și-a consolidat mai bine poziția în piață. Este vorba de cele trei telefoane Huawei P30, în special Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro, cu care i-au cucerit în același timp atât pe iubitorii de chilipiruri, cât și pe utilizatorii care nu investesc decât în telefoane de top.

În ce constă diferența de preț între Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro?

Huawei P30 Lite costă de aproximativ trei ori mai puțin decât Huawei P30 Pro la momentul actual, iar diferența de preț este clar că nu e dată de design. Ambele terminale ce reprezintă subiectul acestui articol ies în evidență printr-un design superb, cu mult potențial, la care poți să adaugi și un plus de personalitate cu un set de huse Huawei P30 Lite sau huse Huawei P30 Pro de la Itelmobile.

Așa cum ne-au obișnuit producătorii de telefoane mobile până acum, și de data aceasta principala diferență dintre telefonul mobil de buget și varianta sa premium constă în calitatea camerei. Camera triplă a telefonului Huawei P30 Lite este o cameră foarte bună, dar totuși este o diferență ca de la cer la pământ între ea și lentilele telefonului Huawei P30 Pro, mai ales în ceea ce privește night mode-ul. În condiții de lumină foarte slabă, Huawei P30 Lite nu poate imortaliza decât sursele puternice de lumină, lăsând întregul fundal în beznă. Dar Huawei P30 Pro face fotografii mai luminoase chiar decât peisajul real și cu o mulțime de detalii surprinzătoare.

De asemenea, pe lângă lentilele Leica ce probabil au contribuit destul de mult la stabilirea prețului telefonului Huawei P30 Pro, acesta mai prezintă și un senzor ToF care calculează durata de timp necesară pentru ca lumina să ajungă de la cameră la obiectul focalizat și înapoi pentru fiecare pixel. Cu toate că această lentilă ToF nu poate face fotografii pe cont propriu, ajută la crearea unui efect bokeh mult mai pronunțat și mai plăcut din punct de vedere vizual.

Huawei P30 Pro este unul din telefoanele cu cea mai bună baterie de pe piață, la ora actuală

Huawei P30 Lite este dotat cu o baterie de 3340 mAh în timp ce Huawei P30 Pro cu una de 4200 mAh, care permite o utilizare mult mai îndelungată a telefonului. De asemenea, odată descărcată, bateria telefonului Huawei P30 Pro nu te obligă să aștepți prea mult până la o încărcare completă deoarece permite o încărcare prin fir de până la 40 watts, spre deosebire de Huawei P30 Lite care nu suportă decât 18 watts.

După o încărcare completă care se poate efectua în aproximativ două ore, telefonul Huawei P30 Lite te ține fără probleme o zi întreagă, suficient de mult pentru un terminal din categoria sa de preț. Însă atunci când vine vorba de Huawei P30 Pro, diferențele la capitolul autonomie sunt majore, mulți din utilizatori afirmând că nu-și încarcă telefonul mai des de o dată la 3 zile.

Alte diferențe între telefoanele Huawei P30 Lite și Huawei P30 Pro

Spre deosebire de varianta sa convenabilă, Huawei P30 Pro este dotat cu un senzor infraroșu și este și rezistent la apă. De asemenea, senzorul său de amprente este integrat în ecran, spre deosebire de telefonul Huawei P30 Lite care îl are în spatele dispozitivului.

Cu toate acestea, dacă îți dorești un telefon bun, dar pe care să nu cheltuiești o mică avere, terminalul Huawei P30 Lite este o alegeră excelentă. Acest model a obținut note mult peste medie la majoritatea testelor și pentru un telefon de buget este suficient de capabil în fața oricărei provocări.

Pe de altă parte, dacă portofelul îți permite, la aproximativ 650 de euro cât costă în prezent, Huawei P30 Pro îți oferă mai multă libertate atât în ceea ce privește fotografia, cât și ca durată de utilizare a terminalului. Chinezii au reușit să uimească anul trecut cu lentilele performante folosite pentru telefoanele lor, iar Huawei P30 Pro este terminalul cu cele mai bune dintre ele! De aceea, dacă vrei să faci fotografii uimitoare în orice condiții, Huawei P30 Pro este o alegere excelentă, nu doar în ceea ce privește telefoanele acestei companii, ci în general.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri