Sony si Toshiba sunt in tratative ce au ca finalitate dezvoltarea unui nou standard DVD comun, pentru a evita un razboi costisitor in viitorul apropiat.

Sony si Toshiba, doi rivali traditionali si in acelasi timp pionieri ai formatului DVD, se lupta de trei ani pentru a-i convinge pe producatorii de echipamente electronice ca produsul lor este cel mai bun, incercand sa obtina suprematia pe o piata de mai multe miliarde de dolari, reprezentata de DVD-playere, PC-drivere si discuri optice.

Chiar daca un armistitiu total este inca departe, cele doua mari companii si-au dat seama ca un razboi de gherila nu avantajeaza pe nimeni, intrucat produce confuzie in mintea consumatorului si impiedica dezvoltarea sanatoasa a industriei de profil.

Sony nu a uitat nici pana astazi cat a avut de sufeit in urma razboiului pe viata si pe moarte dintre produsul casei, caseta video Betamax si VHS de la JVC, care a iesit invingator la puncte, daca ne referim la numarul de video-playere VHS vandute comparativ cu cele Beta, o raritate, folosite mai mult de televiziuni.

Sony a dezvoltat tehnologia Blu-ray, sustinuta de Dell, Samsung, Philips si Matsushita Electric (Panasonic).

Toshiba este la randul sau sprijinita de NEC si Sanyo si a promovat tehnologia intitulata HD DVD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri