Fondatorul Twitter Jack Dorsey a anunţat marţi că va dona un miliard de dolari pentru a ajuta la combaterea pandemiei COVID-19, informează AFP. Într-o serie de tweet-uri, Dorsey explică că această sumă reprezintă 28% din averea sa. Pentru a obţine această sumă, va vinde treptat acţiunile unei alte companii pe care o deţine, Square, specializată în plăţi digitale.

"După rezolvarea acestei pandemii, banii vor fi direcţionaţi către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi către venitul universal" a precizat miliardarul, a cărui avere este estimată de Forbes la 3.3 miliarde de dolari, conform Agerpres.ro.

Jack Dorsey consideră aceste două domenii ca soluţii potenţiale pentru "problemele cu care se confruntă lumea".

Subiectul venitului universal trezeşte un interes reînnoit din partea multor politicieni şi a oamenilor de afaceri, în contextul în care criza economică generată de pandemie a trimis în şomaj milioane de oameni.

"Este o idee grozavă care trebuie testată", a apreciat Dorsey.

Fondurile vor fi alocate, în mod transparent, prin intermediul fundaţiei sale Start Small. Conform tabelului distribuit online, o primă subvenţie de 100.000 de dolari este destinată Fondului american alimentar.

Fondatorul Amazon şi cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos, a anunţat pe Instagram în urmă cu cinci zile că a donat 100 de milioane de dolari băncilor americane de produse alimentare.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg şi soţia sa, Priscilla Chan, au donat 25 de milioane de dolari pentru cercetările destinate găsirii unor tratamente pentru combaterea noului coronavirus.

Sursa foto: Sattalat phukkum / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri