In 2006, vanzarile produselor BitDefender au crescut cu peste 70% fata de 2005, pentru anul in curs fiind estimata o crestere similara
Rezultatele financiare facute publice de companiile din domeniul securitatii informatice indica faptul ca BitDefender este compania producatoare de solutii antivirus cu cea mai rapida crestere a incasarilor la nivel mondial in 2005, conform unui studiu independent dat publicitatii de compania americana specializata in cercetari de piata International Data Corp. (IDC)

Rezultatele studiului IDC sunt disponibile in cadrul raportului Worldwide Antivirus 2006-2010 Forecast Update and 2005 Vendor Analysis. Conform acestuia, BitDefender a urcat pe locul sase mondial in clasamentul producatorilor de antivirus pentru consumatorii finali, cu o cota de piata pe acest segment estimata la 1,3%.

Pentru perioada analizata (2005), BitDefender este castigator pe toata linia, inregistrand cele mai bune rate de crestere atat in mediul corporatist, precum si cele mai mari rate de crestere a numarului de clienti si a incasarilor realizate pe segmentul consumer.

Incasarile BitDefender la nivel mondial au crescut in 2005 cu 123,7% comparativ cu 2004, cea mai mare cifra raportata dintre toti producatorii mondiali. In segmentul corporatist, vanzarile BitDefender au crescut cu 73% in 2005. Numarul de clienti in segmentul consumer a crescut in perioada analizata cu 154,1% la nivel mondial. Incasarile pe segmentul consumer au crescut in aceasta perioada cu 176,7%, toate acestea propulsand produsele romanesti pe primul loc in topul cresterilor.

Suntem mandri ca am dezvoltat primul produs romanesc numarul 1 pe o piata vestica si intre primii 6 mondiali. Asteptam cu nerabdare clasamentul din 2006, an in care am inregistrat cresteri si mai importante, a declarat Bogdan Dumitru, CTO si seful echipei de cercetare-dezvoltare BitDefender.

Piata mondiala de produse antivirus este estimata de IDC la 4,3 miliarde de dolari in 2005, iar cresterea incasarilor va fi constanta, urmand ca veniturile industriei sa ajunga la 7,3 miliarde de dolari pe an in 2010. In 2007, veniturile industriei vor creste cu 13,6 procente, estimeaza compania americana de analiza.

Pe piata autohtona, BitDefender este lider de piata cu circa 38% cota de piata. Cifra de afaceri realizata de BitDefender in Romania a crescut de patru ori in perioada 2003 - 2006. Anul trecut, numarul de licente vandute a crecut cu 116% fata de 2005 iar in ultimii 3 ani (2003 - 2006) vanzarile in canalul de retail s-au dublat, pe cand vanzarile OEM (catre producatorii de PC-uri) au crescut cu 175%, potrivit datelor comunicate de producator.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri