Cei trei tineri fondatori ai celebrului site YouTube au castigat mai bine de 700 milioane de dolari, bani veniti pe filiera Google in urma achizitionarii site-ului, cu suma de 1.65 miliarde de dolari.
Un raport al Wall Street Journal a mentionat ca Chad Hurkey, co-fondatorul YouTube, a fost platit cu 694,087 actiuni la Google, cu o valoare curenta de mai bine de 345 milioane de dolari. Actiunile intrate in posesia lui Steve Chen sunt in valoare de 326.2 milioane de dolari, in timp ce Jawed Karim, care a parasit compania inainte de incheierea afacerii cu Google, a castigat actiuni in valoare de 64.2 milioane de dolari. Celalalt mare actionar al YouTube este firma Sequoia Capital, care beneficiaza de un numar mai mare de actiuni, in valoare totala de 504.4 milioane de dolari.

"Faptul ca achizitionarea unei companii tinere a avut loc la scala atat de mare spune multe despre viteza cu care se misca afacerile in Silicon Valley, a precizat Sean Randolph, presedintele Bay Area Economic Forum.

Google a achizitionat YouTube in noiembrie anul trecut, pentru suma de 1.65 miliarde dolari, si si-a facut usor intrarea pe piata publicitatii video, online. Actiunile celui mai folosit motor de cautare din intreaga lume au scazut cu 1.47 dolari la bursa din New York. Anul acesta actiunile au castigat un procent de 2.1 %.

YouTube este cel mai popular site de video-sharing pe internet, avand mai bine de 38 milioane de vizitatori numai din S.U.A., in luna decembrie a anului trecut, asta in timp ce alte site-uri din portofoliul Google au avut numai 20 milioane de vizitatori.

YouTube a avut parte si de suficiente critici. Saptamana trecuta, Viacom, care detine in portofoliu reteaua MTV si alte cateva programe populare de comedie, a cerut YouTube sa scoata de pe site 100.000 de filme care nu respectau copyright-ul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum Twitter
Setari Cookie-uri