Alcatel-Lucent a anuntat ca va concedia aproximativ 12.500 persoane, in urmatorii trei ani, pentru ca a inregistrat pierderi in al patrulea trimestru al 2006 si estimeaza o reducere a veniturilor in primul trimestru al 2007.

Alcatel-Lucent, care in cursul lunii trecute a trimis o avertizare bursiera privind profitul, a inregistrat pierderi nete de 618 milioane de euro (802,3 milioane dolari ) in al patrulea trimestru al 2006, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand a obtinut de profituri in valoarea de 381 milioane euro.

Grupul a anuntat insa ca spera ca veniturile pentru intreg anul curent sa creasca cu aproximativ 5%. Alcatel-Lucent a precizat ca spera ca in urmatorii trei ani sa economiseasca aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Angajatii grupului au anuntat ca planuiesc o greva pentru 15 februarie, pentru a protesta impotriva deciziei de concediere.

Cele doua companii, una din Franta si alta din Statele Unite ale Americii, au demarat procedura de fuziune la data de 1 decembrie 2006. Alcatel si Lucent precizasera, in aprilie 2006, cand au anuntat fuziunea, ca au planuit concedierea a noua mii de angajati si economisirea a 1,4 miliarde euro in urmatorii trei ani.

Alcatel-Lucent ocupa locul doi in ierarhia firmelor de telecomunicatiilor la nivel mondial, dupa compania americana Cisco, plasandu-se, insa, inaintea suedezilor de la Ericcson si a viitoarei societati formate prin fuziunea grupului finlandez Nokia cu cel german Siemens.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Zitec oferă acces gratuit pentru antreprenori la platforma Mirro
Setari Cookie-uri