Nokia, a anuntat ca vanzarile din regiunea Chinei - Hong-Kong, Taiwan si China - au crescut anul trecut cu 39%, pana la 5,3 miliarde euro datorita extinderii catre zonele rurale.

Compania a precizat ca vanzarile din China au atins 35 miliarde yuani (4,5 miliarde dolari). Exporturile Nokia in afara Chinei au crescut cu 67%, pana la 4,8 miliarde euro in aceeasi perioada, a declarat compania finlandeza intr-un comunicat remis Reuters, dupa cum informeaza NewsIn.

China este cea mai mare piata a companiei finlandeze incepand cu anul 2005. Nokia a castigat anul trecut o serie de contracte de extindere a retelelor catre provinciile Guangdong, Hunan si Sichuan, reiese din comunicatul grupului. "Cota de piata a Nokia in China este de peste 35%", a declatat vice-presedintele Nokia China, Colin Giles. China este cea mai mare piata a telefoanelor mobile din lume, cu peste 440 de milioane de abonati.

Nokia Oyj si compania rivala Motorola Inc controleaza aproximativ jumatate din piata chineza, pe fondul unei campanii agresive de acaparare a pietei detinute de o serie de grupuri nationale, precum Ningbo BirdCo. Ltd. si TCL Communication Technology Holdings Ltd.

Principalii concurenti pe plan mondial al grupului finlandez sunt Samsung Electronics Co. Ltd., LG Electronics Inc. si Motorola Inc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Elysian Software oferă antreprenorilor gratuit aplicația PontajOK
Setari Cookie-uri